LeTour2019 5. Etap: Saint-Dié-des-Vosges → Colmar, 175km

Etabın son 1km’si

Dünkü etapta neler oldu?

Toplu sprint mücadelesinin yaşandığı 215km uzunluğundaki etapta zafere uzanan isim Elia Viviani! Deceuninck – Quick Step takımının genç İtalyan pedalı iaçılış etabında istediğini bulamayan rakiplerini takımının sıkı çalışıp oluşturduğu kuvvetli trenin gücünü boşa çıkartmadı, başabaş mücadele sonrasında Fransa Bisiklet Turunda ilk zaferini kazandı. Ancak etap zaferi olsun ara sprint kapısından kaçış sonrası ilk sırada geçmesi olsun topladığı puanlar Maillot Vert, yeşil mayoyu sırtına geçirmek için yeterli olmadı, mayo hâlâ Peter Saganın sırtında.

4. Etap Sonuçları
ITA  1  VIVIANI, Elia (DECEUNINCK - QUICK-STEP)                5:09:20
NOR  2  KRISTOFF, Alexander (UAE TEAM EMIRATES)                
AUS  3  EWAN, Caleb (LOTTO SOUDAL)                             

 

Etabın öne çıkan anları

 

Julian Alaphilippein Fransız rüyası sarı mayo günleri biraz fazla devam edecek gibi, en azından bu hırs ve geçen sene kazandığı Polka Dot Mayo teşvikiyle Fransız pedal dinlenme gününe dek Maillot Jaune ile pedallayacak gibi.

4. Etap sonrası Sarı Mayo sıralaması
FRA  1  ALAPHILIPPE, Julian (DECEUNINCK - QUICK-STEP)   14:41:39
BEL  2  VAN AERT, Wout (JUMBO - VISMA)                      + 20
NED  3  KRUIJSWIJK, Steven (JUMBO - VISMA)                  + 25
NZL  4  BENNETT, George (JUMBO - VISMA)                 
AUS  5  MATTHEWS, Michael (SUNWEB)                          + 40
COL  6  BERNAL GOMEZ, Egan Arley (INEOS)                
GBR  7  THOMAS, Geraint (INEOS)                             + 45
ESP  8  MAS NICOLAU, Enric (DECEUNINCK - QUICK-STEP)        + 46
BEL  9  VAN AVERMAET, Greg (CCC)                            + 51
CAN  10 WOODS, Michael (EF EDUCATION FIRST)             

 

5. Etabın menüsü ise çok yönlü:

Dün sprinter pedallara çalışan organizatör ASO bugünkü etabın borazanını tırmanışçılara, Maillot à pois sevdalılarına verirken açılıştan son düzlüğe dek, kapanışta borazan sprinter pedallara geçecek gibi.

Alsace bölgesindeyiz: Almanya sınırına yaklaştığımız 5. etap her iki dünya savaşında kanlı çarpışmalara sahne olan ve bir süre Alman ve de Nazi işgalinde kalan Vosges Dağları eteğindeki Saint-Dié-des-Vosges kentinden başlayıp bölgeye hayat veren dağları da kapsayan Ulusal Doğal Parkı aşıp La Lauch nehrinin ikiye böldüğü masallar kenti Colmarda sona erecek.

 

TdF2019 5. Etap profili: Alsace Bölgesinin tepeliklerini şöyle bir dolanan etap Alman sırtlarında sona eriyor.

 

175km uzunluğundaki etapta sınıflandırılmış ikişer tane Cat2 ve Cat3 tırmanış, bir de ara sprint kapısı var. Dört tırmanışın toplam uzunluğu neredeyse 20km ve etabın sonuna etki edecek kadar sert değiller; ama zirvesinden 156.km’de geçilecek Cote des Cing Chateaux tırmanışı sonrası bitiş çizgisine uzanan 9km iniş ve peşinden gelen 10km uzunluğundaki düzlük uzun soluklu bir karşı atak kaçışının zaferle taçlandırılması için yeterli. Bu yüzden etabı doğrudan sprinter pedallara yazamıyoruz, zira kaçış ilk günlerden fırsatını bulmuşken zaferi kimseye vermek istemeyebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.