Surly günlüğüm #9 siparişler

Surly için bir isim gerek. Aklımda iki üç tane taksonomik isim var, şimdilik birkaç kişiye söyleyip tepki almadan yazmak istemedim. Onun yerine kullanacağım olmazsa olmaz parçaları sıralamak istedim.

Yürür aksam, jant ve lastikler

Ön ve arka göbek Shimano LX T670, 36 delik, gümüş
Çemberler Mavic A119, 28″, 36 delik
Teller  göbek ve çamber geldiğinde artık, ölçüler değişken çünkü.
İç lastikler Continental Tour All 28″
Dış lastikler Marathon Racer Evolution HD Speed Guard35-622

Bisiklette asıl önemli olan ve bir kere yapıldı mı doğru düzgün yapılması şart olan en önemli parça, tek gibi görünse de göbeklerden, tellere, dış lastikten çembere dek özenle seçilip iyi işçilikle birleştirmek gerekiyor. Alt üst grup vites setleri arasında farklar çok fazla hissedilmese de kaliteli ve iyi işçilik eseri bir jant seti kendisini fark ettireceği gibi sürüş keyfini arttırır, bu da peşi sıra konfor ve güven demek.

  • Güven ve konfor için göbekleri 36 delik seçtim, tamamlayıcısı olarak da uyumlu çemberler ve teller. Mavic çemberler hafif, bu yuvarlanmasını kolaylaştıracak bir etmen.
  • Ne ağır ne de tur bisikletinin doğasına uyumsuz diye ince dış lastik istedim, 700x35c ikisinin tam ortasında kaldığı için tercih edilebilir, ancak son ana dek 700x32c de olabilir.

Şu böyle olaydı daha iyi olurdu dediğiniz varsa öneriye açığım.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.