Surly Günlüğüm #17

Mart ayında temellerini atıp 15 Temmuzda ayaklandırdığım bisikletim Surly Long Haul Trucker ya da benim verdiğim isimle Anadolu Parsı Pardus ile neredeyse bir ay boyunca 400 km yol yaptım. Henüz İstanbul Anadolu Yakasında 50 km içinde kalsa da turlarım, çoğunlukla işe gidip gelmece, sağa sola, çarşı pazara pedallamaca gelecek hafta şöyle bir Ege kıyılarına uzanacağım.

Öncesinde bisikletin artı ve eksilerini Surly Long Haul Trucker toplamak, almak isteyenler için paylaşayım:

The crew from Actif Pedal who all came out of the shop to meet us, pump up our tires, and give us "Actif Pedal" chain guards and coffee.

Phil ve Mary diyor ki: The crew from Actif Pedal who all came out of the shop to meet us, pump up our tires, and give us “Actif Pedal” chain guards and coffee. Daha fazlası için: Free Two Wheel

Kadro

Surly Long Haul Trucker klasik v-fren uyumlu 4130 Crom-Moly (Cr-Mo) kadro ve maşa darbe sönümlemesi açısından son derece başarılı.

Günümüz alüminyum alaşım ve karbon-fiber kadrolarda görülen üst borunun eğimli (slope) bir şekilde sele ve arka çeki borularına bağlanmasına alışkın kullanıcılara üst borunun dümdüz gelip, üstelik bire bir 58 cm olarak, sele ve arka üst çeki borularıyla birleşmesi garip gelebilir. Ancak bu duruma çabuk alışıyorsunuz. Aynı şekilde orta yataktan sele borusu kelepçesine dek 58 cm uzunluğundaki boru da garip gelebilir ilk başta. Unutmayın eğimli kadrolarda o uzunluğu sele borusu ile kapatıyorsunuz.

  • Kadro 2270 gr
  • Maşa 930 gr

Tamam 3200 gr ağır olabilir ama konfor açısından tartışılmaz. Ayrıca bunca ağırlık size dayanıklılık idmanı olarak geri dönüyor. Hem zaten ağırlık kimin umurunda?

jant_seti

Teker grubu

Shimano LX T670 göbekler üzerine DT Swiss 700c 535 çember ve Champion 2.0 teller ile örüp Schwalbe Marathon Racer dış lastikle tamamladığım teker grubu beklediğimden de iyi çıktı. Sadece ben değil bisikletimle deneme sürüşü yapan birçok kişinin de yorumlar tek bir noktada birleşiyor: “jantlar çok akıcı, pedalladığın gibi gidiyor!”

Schwalbe Marathon Racer 700x35c dış lastikler gayet konforlu, 80 psi basıçla şişirip yola çıktığımda pürüzsüz olsun, dağınık olsun, boktan olsun fark etmeksizin her türlü yolda görevini yaptı, kadrodan önce darbeleri karşılayıp azalttı. Hem kuru hem de ıslak zeminde kanallı dış yüzeyinin yol tutuşu mükemmel.

Her iki jantın toplam ağırlığı lastikler hariç 2250 gr.

Brooks_B17_stantard_saddle_and_leather_griptape

Konfor elemanları

Brooks sele ve gidon sargısının rahatlığı ve yarattığı görsel şölen ve psikolojik etkisini anlatmak için sözcük yok, cümle kurmak anlamsız ama yine de kuralım. Brooks B17 Standart hakiki sığır derisinden el işçiliğiyle üretilmiş sele kıçımın gördüğü en iyi sele, pedal mahkumluğumu daha da bir perçinledi diyebilirim. Gidon sargısı da öyle ama yanlış gidon (PRO PLT classic linker) tercihi şimdilik keyif ve konfordan uzaklaştırıyor beni. Yeni ergonomik tur gidonum geldiğinde görüşlerimi eklerim.

Vites ve frenler

Shimano 105 vitesler olması gerektiği gibi, ne eksik ne fazla, keza Shimano CX serisi cantilever frenler de öyle. 3×10 sistem üzerine kurulu sistemin dişli oranları şu şekilde:

Henüz bıkkınlık verecek denli bir rampa çıkmadığı için karşıma aynakolun en küçük yaprağını kullanmış değilim, 39t yaprak 27-30t arka dişliler ile yoluma devam ediyorum şimdilik tırmanışlarda. Ancak yükle yola çıkarsam elbet hayat kurtaracaktır.

11417269_378398829033206_1650957582_n

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.