TdF2016 13. Etap: Bourg-Saint-Andéol → Vallon-Pont-d’Arc, 37 km

Dünkü olaylı etap sonrası turun ilk zamana karşı etabı karşımızda. 37 km uzunluğundaki zamana karşı etabı bireysel olarak pedallanacak.

Bourg-Saint-Andéol → Vallon-Pont-d’Arc arasındaki 37 km uzunluğundaki etabın ilk ölçüm noktasına kadar olan 7,5 km’lik kısımda deniz seviyesinden 400 metreye dek irtifa kazanımı var; bu zamana karşı etaplarında alışılmış bir durum değil elbette.

TDF2016_stage13_profile_offical

TDF2016 13. Etap porfilini zamana karşı deyip de kolay sanmayın, pelotonun karşısında etap içinde olsa Cat4 sınıfından sayılacak iki tırmanış var. Yol bisikletiyle geçmesi oldukça kolay olan bu tepecikleri TT bisikletleriyle tırmanmak çileye dönüşüyor.

İkinci ve üçüncü ölçüm noktası arasındaki 19 km ise neredeyse düz, hem profil olarak hem de yol olarak. Üçüncü ölçüm noktasında ise işler değişiyor: 8 km boyunca düz profilde seyreden etabın son 3500 metresi TT bisikletlerle alması zor dönüşler içerdiği gibi üzerine bir de tırmanış barındırıyor.

TDF2016_stage13_finish_profile_offical

TDF2016 13. Etap hafif tırmanışla sona erecek.

Ortalama eğimi %5 civarındaki 3500 metre uzunluğundaki ilk insanların mağarasının keşfedildiği Vallon-Pont-d’Arc tırmanışında zaman kayıpları yaşanacak gibi.

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.