TdF2016 16. Etap: Moirans-en-Montagne → Bern, 206 km

Dünkü etapta neler oldu?

Rafal Majka’nın dağların kralı mayosu için pelotona karşı meydan okumasına şahit olurken etap zaferi de takımın sezon sonunda kapanacağı haberi geldikten sonra önce Giro sonra da dün Le Tour etap zaferine ulaşan IAM Cycling takımından jarlinson Pantano’nun oldu. Genel klasmanda ise işler bildiğiniz gibi: Sarı Mayo hâlâ Chris Froome’un sırtında.

Astana ve Movistarın birlikte başlattıkları atak Team SKYın domestiklerini silkelese de sona kalan Wouter Poels, yanında durmaya devam edince Froomeun atak başarısız oldu.

Astana ve Movistarın Grand Colombier ikinci kez , ama farklı noktadan tırmanılırken birlikte başlattıkları atak Team SKYın domestiklerini silkelese de sona kalan Wouter Poels, yanında durmaya devam edince Froome’un atak başarısız oldu.

 

Etap hakkında

Her dağlık etabın sonunda dinlenilecek bir etap vardır. 16. Etap itibariyle Fransa topraklarından, Moirans-en-Montagne kentinden yola çıkıp 206 km sonra İsviçrenin Bern kentine varmış olacağız. Yani yolumuz, sezon sonunda emekli olacağını geçen seneden açıklayan pelotonun ağır abisi Spartaküs Fabian Cancellara’nın doğduğu topraklara uğruyor.

TDF2016 16. Etap profili: Fikret Kızılok şarkısı gibi: inişlerim çıkışlarım

TDF2016 16. Etap profili: Fikret Kızılok şarkısı gibi: inişlerim çıkışlarım

 

Moirans-en-Montagne → Bern kentleri arasında pedallanacak 206 km uzunluğundaki 16. Etap ile birlikte Jura Dağları arasında bir geçiş yapacağız; etap tam anlamı ile dinlenme ve kaçış için tasarlanmış. Sınıflandırılmış tek bir tırmanış var o da kaçaklar içinden birisinin atağını yapıp da etap zaferine pedallaması için… Sonrası ise dinlenme günü. Aslında 16. Etap pelotonun göreceği son düzlük etap diyebiliriz, zira Jura Dağlarından Alplere dek 17, 18, 19 ve 20. etaplarda hiç düzlük yok.

TDF2016_stage15_finish_profile_offical

TDF2016 16. Etabın bitiş çizgisi profili

Etabın İsviçrenin Bern kentinde sona ereceğini söylemiştik, favori tabii ki Fabian Cancellara ve eğer ki kaçış grubuna girerse peloton da bir jest yaparak etabı altın tepsi içinde Cancellara’ya sunabilir. Bu gerçekten de unutulmaz bir an olacaktır!

 

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.