TdF2019 7. Etap: Belfort → Chalon-sur-Saône, 230km

Dünkü etapta neler oldu?

Ölümcül La Planche des Belles Filles zirvesinde sona eren 160km uzunluğundaki 6. etabın sonunda zafere can çekişerek de olsa uzanan isim Dylan Teuns! Bahrain-Merida takımının genç Belçikalı pedalı böylelikle ilk Le Tour zaferine uzandı.

Etabın son 1 km’si

TdF2019 6. Etap Sonuçları
1  TEUNS, Dylan (TBM)               4:29:03
2  CICCONE, Giulio (TFS)             +   11
3  MEURISSE, Xandro (WGG)            + 1:05
4  THOMAS, Geraint (INS)             + 1:44
5  PINOT, Thibaut (GFC)              + 1:46
6  ALAPHILIPPE, Julian (DQT)        
7  QUINTANA, Nairo (MOV)             + 1:51
8  BUCHMANN, Emanuel (BOH)          
9  FUGLSANG, Jakob (AST)             + 1:53
10 LANDA MEANA, Mikel (MOV)         

Etabın başında oluşan 14 kişilik kaçış grubundan geriye, gün boyu geçilen 6 dağ geçidi sonrası La Planche des Belles Filles eteklerine sadece dört kişi varabildi: Giulio Ciccone, Dylan Teuns, Tim wellens ve Xandro Meurisse. Ancak kırıcı eğim son ikiliyi de tüketip Movistarın da takım halinde yaptığı tempo 7 dakika dolayındaki farkı 4 dakikaya çekince Giro d’Italia da Maglia Azzurrayı kazanan Ciccone ve Teuns tempolarını koruyabildi.

Bundan sonrası Maillot Jaune mücadelesi… Valverdenin temposuyla silkelenen peloton ha yakaladı ha yakalayacak derken kaçış ikilisini Free Landa öne fırlayıp ikiliyi takip etse de Cicconenin sarı mayoyu alması kesinleşince zirvedeki bonus saniyeyi de hesaplayarak etap zaferi Dylan Teunsa gitti! La Planche des Belles Fillesin son 500 metresinde, toprak yolda Maillot Jaune emanetçisi Julian Alaphilippe mayoyu savunmak için ataklar yapsa da eğim kendisini kırdı ve Geraint Thomas ve Thibaut Pinot ikilisine geçildi.

Gerraint Thomasın rakiplerine ölmedim burayadım dediği, Pinot, Uran, Quintana, Porte ve Bernal önünde bitirerk zaman çaldığı günün sonunda genel klasmanda taşlar yerine oturdu diyebiliriz. Şimdilik günün kaybedenleri Bardet ve Nibali gibi görünüyor.

TdF2019 6. Etap sonrası genel klasman
1  CICCONE, Giulio (TFS)            23:14:55
2  ALAPHILIPPE, Julian (DQT)          +    6
3  TEUNS, Dylan (TBM)                 +   32
4  BENNETT, George (TJV)              +   47
5  THOMAS, Geraint (INS)              +   49
6  BERNAL GOMEZ, Egan Arley (INS)     +   53
7  PINOT, Thibaut (GFC)               +   58
8  KRUIJSWIJK, Steven (TJV)           + 1:04
9  WOODS, Michael (EF1)               + 1:13
10 URAN, Rigoberto (EF1)              + 1:15
11 FUGLSANG, Jakob (AST)              + 1:19

Peki bugünkü etapta ne var? Koca bir sprint düzlüğü!

Lyon, Strazbourg ve Zürih arasında sıkışıp kalmış Belfort şehrinden başlayacak 7. etap 230km sonunda Chalon-sur-Saône kentinde sona erecek. Adını şehre veren Saône nehrinin beslediği havza boyunca küçük küçük tepecikleri aşıp bitiş çizgisine uzanacağımız 7. etap peloton için sele üzeri aktif dinlenme günü diyebiliriz.

TdF2019 7. Etap: İlk 100km boyunca dalgalı bir profilde pedallanacak etabın son 130km'si Saône Nehri boyunca düz. dümdüz.

TdF2019 7. Etap: İlk 100km boyunca dalgalı bir profilde pedallanacak etabın son 130km’si Saône Nehri boyunca düz. dümdüz.

Genel klasman favorilerin peloton içinde saklanıp zafere aç takımların sprinter pedallarını bitiş çizgisindeki zorlu mücadeleye hazırlayacağı sonu belli; sprint mücadelesi; etabın profili neredeyse düz. Zira dün La Planche des Belles Filles zirvesinde sona eren etapta başta genel klasman favorilerinin, peşinden kurmay ve domestiklerinin, grupettoyu şenlendiren sprinter pedalların canı çıkınca böylesi olaysız bir etap şart oldu. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.