TdF2019 8. Etap: Mâcon → Saint-Etienne, 200km

Dünkü etapta neler oldu?

Le Tourun en uzun etabında bitiş çizgisinde yaşanan Royal Sprint Mücadelesinde zafere uzanan isim Dylan Groenewegen! Lotto-Visma takımının Hollandalı genç sprinter pedalı tek başına açtığı sprinti sonuna dek sürdürerek Kristoff, Ewan, Viviani ve Saganın önünde etabı kazanmasını bildi. Geçen sene de en uzun etabı kazanmıştı, bu sene de seriyi bozmadı!

TdF2019 7. Etap Photo Finish: Dylan Groeneweegeni zorlayan tek isim Caleb Ewan idi.

TdF2019 7. Etap Sonuçları
1 GROENEWEGEN, Dylan (TJV) 6:02:44 2 EWAN, Caleb (LTS) 3 SAGAN, Peter (BOH) 4 COLBRELLI, Sonny (TBM) 5 PHILIPSEN, Jasper (UAD) 6 VIVIANI, Elia (DQT) 7 NIZZOLO, Giacomo (TDD) 8 STUYVEN, Jasper (TFS) 9 MATTHEWS, Michael (SUN) 10 KRISTOFF, Alexander (UAD)

Son 1km

 

Etabın genelinde pek bir numara yaşanmadığı gibi favoriler zaman kaybetmedi genel klasman değişmedi: Sarı Mayo hâlâ Guilo Ciccone (Trek-Segafredo) sırtında, Yeşil Mayo da Peter Saganın.

TdF2019 7. Etap Sonrası Genel Klasman
1 CICCONE, Giulio (TFS) 29:17:39 2 ALAPHILIPPE, Julian (DQT) + 6 3 TEUNS, Dylan (TBM) + 32 4 BENNETT, George (TJV) + 47 5 THOMAS, Geraint (INS) + 49 6 BERNAL GOMEZ, Egan Arley (INS) + 53 7 PINOT, Thibaut (GFC) + 58 8 KRUIJSWIJK, Steven (TJV) + 1:04 9 WOODS, Michael (EF1) + 1:13 10 URAN, Rigoberto (EF1) + 1:15

 

Bugünkü etap ise biraz konsatre tırmanışlar içeriyor:

Fransanın Bahçesi olarak adlandırılan kıyılarındaki şatolarıyla ünlü Loire Irmağının havzasına kurulmuş romantik Mâcon kentinden başlayan 8. etap 200km sonunda futbol takımıyla ünlü Saint-Etienne kentinde sona erecek.

 

TdF2019 8. Etap profili: Dalgalı bir profil var karşımızda, ama etap sonuna etkisi eh işte.

Dalgalı bir porfile sahip etap daha çok Liège–Bastogne–Liège profiline benziyor: Sıkışık ve peş peşe tırmanışlar La doyanne klasiğindeki gibi kısa değil ama orta mesafede: 200km içinde sınıflandırılmış 7 adet (beş tane Cat2, iki de Cat3 sınıfı olmak üzere) tırmanış var;  kısacası dağların kralı mayosu için bolca puan dağıtılacak bir etap var karşımızda. 7 tırmanış etabın içinde peş peşe dağılmış durumda ama bitişe pek etkisi olmayacak gibi; zira zafer kaçışa açık, yakalanırlarsa da toplu sprint mücadelesi göreceğiz. Organizatör ASO da yoğun tırmanış usandırmasın sprinter pedalları diye düşünmüş olacak ki ara sprint kapısını ilk tırmanışın, Col de la Croix Montmain, önüne, 33.km’ye koymuş; bu da demektir ki ilk 33km’de yeşil mayo puanları için kaçışa izin yok.

 

187.5km’de zirvesinden geçilecek günün son tırmanışı Côte de la Jaillière de dağıtılacak bonus saniyeler sarı mayo isteklisi pedallar için bir hayli önemli, buraya dek kaçış yakalanırsa bonus saniyelerden kendilerine pay düşer; bu yüzden peloton kaçışın küçük bir gruptan olmasını isteyecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.