Le Tour de France 2021 13. Etap: Nîmes → Carcassonne, 220km

Bölgeden bölgeye nakliyeye devam: Hedef Pireneler.

Ama öncesinde dünkü etapta neler olmuştu?

Yavan, çapraz rüzgarlı, açılışında temposu yüksek sonrasında Sarı Mayonun da bulunduğu ana pelotonun “bırakınız kaçsınlar, bırakınız ataklı olan kazansın” dediği an temponun düştüğü, herkesin dinlendiği ama kaçışın kıçından kurdun eksik olmadığı bir günün sonunda bitiş çizgisinden zafere pedallayan isim Bora – Hansgrohe takımının Alman pedalı Nills Politt.

TdF2021 12. Etabın sonunda bitiş çizgisinde varmadan son 1km kala sevinmeye başlayıp çizgiyi geçerken çılgın atan isim Nils Politt!

 

Bu uzun boylu Almanın kariyerindeki hem ilk etap hem de büyük tur zaferi! Liderleri Peter Saganın hem formsuzluk hem de diz sakatlığının artmasıyla başlamadığı günde etabın başında oluşan kalabalık kaçış grubuna girip 11km kala kaçıştan geriye kalan son ikiliye, İmanol erviti ve Harry Sweeney, atak yapıp liderliği ele aldı ve aradaki farkı sürekli 20 saniye civarında tutarak kazandı.

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasman ise yata yata karpuz büyüttü selede: İlk 16 sırada herhangi bir değişiklik yok.

 

Bugünkü etaba gelecek olursak…

Pirenelerin doğusundan batısına herkes bir şekilde araçlarla taşınırken şovu yapan emekçi pedal yoldaşlarımızın ışınlanacak hali yok, tabii  ki sele üzerinde geçecekler: Nîmes → Carcassonne arasında pedallanacak 13. etap 220 km uzunluğunda. Düşük profilli iddiasız bir etap var karşımızda, tek özelliği pelotonun kendisini mesafeleri aşıp Carcassonne kentine taşıması. İnsafsız ASO; düzayak profili bari Akdeniz kıyılarına çekseydin, hiç olmazsa Milano-Sanremo tadında bir etap çıkardı ortaya.

TdF2021 13. Etap Profili: İddiasız ve de düşük profilli bir 220km uzunluğunda transfer etabı var karşımızda.

Dün Mont Ventoux çarpıntısı olsa gerek pelotonla birlikte sprinter pedallar da dinlenmeye karar verince etap kaçış grubuna kalmış, sona kalan üçlü içinden Nill Politt atak çekip de cevap gelmeyince pedallayadur yiğidim naraları eşliğinde usta işi kaçışla zafere uzanmıştı. Bugün aslında dünün bir kopyası der miyiz, yüzümüzü Pirenelere çevirmişken belli olmaz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.