Le Tour de France 2021 14. Etap: Carcassonne → Quillan, 184km

Dünkü etapta neler olmuştu?

TdF2021 14. Etabın sonunda zafere uzanan Cavendish, kariyerinin 34. Le tour etabını kazandı.

Carcassonne kentinde sona eren 13. etabın sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinde zafere uzanan isim yine, yeniden Mark Cavendish! Büyük Britanyalı böylelikle 34. Le Tour zaferiyle Eddy Merckxin rekoruna ortak oldu.

Etabın öne çıkan anları

Sessiz ve sakin, kaçışların tükendiği sprint etabı izliyoruz derken 20km kala yaşanan kaza yine canlar yaktı… Genel klasman favorilerinden Simon Yates, ağır yaralandığı kaza sonrası Le touru bırakmak zorunda kaldı. Sarı Mayo ise günü rahat geçirdi, sıralamada herhangi bir değişiklik yok.

Genel klasmanda son durum

 

Gelelim bugünkü etaba

Kaçış için zaferin genel klasman için de Andorra dağlarında keçileşmenin hazırlığı bir etap var karşımızda.

Baştan zaferi kaçışa yazalım, güçlü olan, doğru yerde atak yapıp bitiş çizgisine dek tükenmeden pedallayan isim kim olur bilemeyiz ama Pirenelerin yıkıcılığına hazırlık sınıfı tadındaki 14 etap bir hayli çetrefilli.

TdF2021 14. Etap profili Fikret Kızılok şarkısı gibi: İnişlerim çıkışlarım…

Carcassonne → Quillan kentleri arasında pedallanacak 184km uzunluğundaki 14. etap toplamda beş adet sınıflandırılmış tırmanış içeriyor. Zirvesinden 166. km’de geçilecek Col de Saint-Louis tepeciği geride kalır kalmaz bitiş çizgisine doğru bir iniş ve düzlük kaçış için zaferin kovalanacağı yer olacak.

 

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.