La Vuelta a Espana 2023 15. Etap: Pamplona > Lekunberri, 158,5 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Dün, bugün, yarın… Remco!

Fransa ve İspanya arasındaki doğal sınırı çizen Belagua dağ geçidine çekilen 14. Etabın zirvesinde zafere pedallayan isim Remco Evenepoel!

Dünkü etabı 27 dakika sonra bitiren Remco Evenepoeli, bugün herkesten önce bitirerek kariyerindeki 4. La Vuelta zaferine imka attı. Hem de nasıl!

Dünün kaybedeni Remco, uzun soluklu kaçışını zaferle taçlandırırken Dağların Kralı Mayosunu da sırtına geçirdi. Bu performans kendinden, takımından ve herkesten adeta bir özür niteliğinde idi. Chappeu!

 

El Ultimo Kilometro

 

Dünün kaybedeni bugünün kazananı Remco Evenepoel etabın başından itibaren dün kırılan gururunu, takımını yüzüstü bırakmanın pişmanlığını telafi etmek için kaçışa girdi. 125 km süren zafere kaçışının neredeyse tamamı boyunca Romain Bardet ile çalışan Evenepoel, zirveye 4 km kala atağını yaptı ve Bardeti silkeleyerek liderliği aldı.

 

 

Genel klasman favorilerinin kendi aralarında sessiz bir anlaşmayla etabı gururunun toparlanmsı için Remcoya bırakmaları bir nevi etabı nötralize ettiklerinin de ilanıydı; nitekim Remco göz yaşları içinde bitiş çizgisinden geçerken favoriler sessiz sakin tam 8:22 dakika sonra geldiler.

 

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Dün 27 dakika kaybeden Remco, bugün kazandığı 8:22 dakika ile genel klasmanda 15. sıraya yükseldi, herhangi bir iddiası kalmamış olsa da bugün zirveleri birer birer geride bırakması kendisine dağların kralı mayosunu getirdi.

Sepp Kuss hâlâ Maglia Roja da lider, takım arkadaşları Primoz Roglic ve Jonas Vingegaard da iki ve üçüncü olarak savunmada bekliyorlar. Bugün etabın bitmesine 52 km kala birkaç atak denemesi olsa da hepi topu 10 saniye süren Juan Ayuso da beyaz mayoda lider.

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etabı İnceleyelim…

Bask Bölgesindeyiz… Pamplonadan başlayan 15. etap 158.5 km sonunda Lekunberri kentinde sona erecek. İki şehrin arası kuş uçuşu 35 km ya var ya yok, ama dolana dolana ilerleyen bir rota var karşımızda.

En son 2020 yılında La Vueltaya 2. Etapta ev sahipliği yapan iki şehirden peloton Covid-19 pandemisi nedeniyle bomboş sokaklardan, yollardan ve dağlarda cılgına dönmüş seyircileri uzaklaştırmaya çalışan jandarmalar olmadan pedallanmış, Marc Soler etap zaferine uzanırken peşinden gelen Primoz Roglic Maglia Roja ile yetinmişti.

 

La Vuelta a Espana 2023 15. Etap: Sonrası dinlenme gününe açılan etapta favoriler yatabilir.

 

Etap profili dağlık olsa da bitiş çizgisi iki kez geçilecek Zuarrarrate dağ geçidinin zirvesinde değil, eteklerinde. Kaldı ki, geride bıraktığımız 13 ve 14. etaplara nazaran bugün, tam anlamı ile kaçışa yazılabilir pekala!

İlk 50 km, dünkü etap ile benzer profilde: 400-600 mt rakımdaki küçük tepecikler kaçışın oluşması için ideal. Günün ilk tırmanışı Lizzarraga dağ geçidinden, çaktırmadan irtifası yükselen etabın 80. km’sinde geçilecek. Sonrasında iniş ve vadi geçişi uzanıyor pelotonun önüne.

113. km de eteklerine varılacak Zuarrarrate dağ geçidini ikinci kez pedallandıktan sonra, bitiş çizgisi inişin sonunda; bu yüzden devrisi dinlenme gününe açılan etapta kaçışın kazanma şansı, hele ki Jumbo-Vismanın tam hükümdarlığında daha fazla.

 

La Laguna Negra zirvesidne sona eren 11. Etapta, Filippo Ganna lideri Thomasın kazanması için varını yoğunu ortaya koysa da 1 km kala yapılana takalra cevap dahi veremeyince kazanan Cofidis takımından Jesus Herrada olmuştu.

Dün kazanan Remco, 13. Etapta 27 dakika geriden etabı bitirdiğinde kendisine eşlik eden pedal INEOS Grenadiers takımının lideri Geraint Thomas idi; bugün neden bir ihtimal kaçışa girip de çabalamasın?

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.