#Giro2015 20. Etap: Saint Vincent → Sestriere 199 km

Cima Coppi’ye, yani Giro’da o sene tırmanılan en yüksek zirveye ulaşmadan önce 19. etabın kısa bir özeti:

Giro2015_stage19_Fabio_Aru_attacked_Ryder_Hesjedal_1

Etap hakkında

Dağlar bizi çağırıyor! Bugün artık yarınki Milano etabını saymazsak Giro’nun son günü diyebiliriz, dahası genel klasmanın şekilleneceği son gün.

Saint Vincent → Sestriere arasında pedallanacak 199 km uzunluğundaki 20. etap Cat3 sınıfında Sestriere zirvesinde bitecek.

Giro2015_stage20_profile

Son üç dağlık etap gibi 20. etap da 150 km boyunca düz ilerleyecek. Aslında 108. km’de Pianezza geçilir geçilmez rakım azar azar artacak, ta ki Colle Delle Finestre dağının eteklerine dek.

Giro2015_stage20_climb1_Colle_Delle_Finestre_profile

Colle Delle Finestre bildiğiniz bir dağ ve yer yer stabilize yollar çıkacak pelotonun karşısına. Yer yer demeyelim: 10 km’den fazla uzunlukta bahar klasiklerini aratmayacak bir yolda pedallayacak peloton. Takım arabalarının liderlerinin bir an olsun peşlerinden ayrılmaması gerekiyor. Kaybedilecek en ufak bir zaman bile genel klasmanda hüsrana neden olabilir.

Colle Della Finestre'de eğim değil bozuk yollar zorlayacak favorileri.

Colle Delle Finestre’de eğim değil bozuk yollar zorlayacak favorileri.

Colle Delle Finestre Ayrıca Giro d’Italia 2015’in Cima Coppi’si. Tırmanış 18.4 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %9.2, en sert eğimi hemen tırmanışın başında diyebiliriz: %14 Peloton ya da kaçanlar ve favoriler 18.4 km boyunca 1683 metre irtifa kazacak.

Zirve kapısından geçilir geçilmez 11 km boyunca zigzaglı bir inişle 1300 rakıma dek inilecek ve yaklaşık 9 km uzunluğundaki etabın bittiği Sestriere tırmanışı başlayacak. Öyle 18. etaptaki gibi uzun bir iniş yok karşımızda.

Giro2015_stage20_climb2_Sestriere_profile

Ortalama eğimi %5.4 olan Sestriere tırmanışı Cat3 sınıfında, en sert eğimi ise 1700 rakım cevarında ve %9. Değil etabın, tüm 20 günün yorgunu pedallar bu rada artık her bir metre rakımı acı içinde hissedecektir.

Giro2015_stage19_Alberto_Contador_leads_his_domestics

Tinkoff-Saxo’nun pempe mayoyu korumak için akıllı ve uyanık olması gerekiyor, bu saatten sonra yaşanacak olumsuzluğun acısı psikolojik olarak da çöküntü yaratır. Ancak etap kazanmadan Giro’yu kazanmak istemeyen Contador’un son üç dağlık etapta çizdiği profil hiç de öyle savunmada kalacak gibi değil. Neticede karşımızda iki gün önce Monte Olongo’yu tek başına tırmanmış birisi var!

  •  Twitter’da Giro d’Italia hakkında Türkçe etkileşim için #girotr etiketini kullanabilirsiniz.
  • 20. etap sıralı tam liste
  • 20. etap hakkında her şey

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.