Giro2020 13. Etap: Cervia → Monselice, 192km

Zorlu, ama çok zorlu bir etap geride kaldı… Kaçış ustalarından çık, siprint trenlerine kart açıtığımız etapta hava koşullarının kötüleşmesi pelotonun risk budur diyememesine yol açtı. Bahar klasiği tadında olması beklenen etap namını konuşturdu ve sonbahar klasiği davranışlarının tümünü sergiledi: Soğuk ve yağışlı hava ile birlite kontrolsüz inişler, dönüşer ve sahile uzanırken yollar sert rüzgarlar… Zaferin adı bugün PELETON! Zira etabı kaçıştan Jhonatan Narváez kazanmış olsa da yağmurlu ve soğuk günden geriye tek parça kalan peloton günün asıl kazananı.

Ultimo Kilometro

 

INEOS Grenadiers takımının 23 yaşındaki Ekvadorlu pedal Jhonatan Narváez günün orjinal kaçış grubundan geriye kalıp da bu mücadelesini zaferle taçlandırırken takımın da Girodaki üçüncü etap galibiyeti.

Etabın başında daha ilk tırmanışta oluşan on üç kişilik kaçış grubu sınıflandırılmış toplamda 5 tırmanışı kötü hava koşullarına karşın kafa göz yara yara aşarken mücadeleden geriye düşenler de oldu: Biz üç kişiydik dercesine Simon Clarke, Mark Padun ve Jhonatan Narváez geriye kaldı. Son 65. km kala bitiş çizgisine Narváez kaçış grubuna kaşrı atak yapıp liderliği aldı, Clarke ve Padun tepki gösterip takip etseler de gerek hava koşulları Clarke, gerekse mekanik sorunlar Padunun yakasını bırakmadı. Bir ara Padun, neredeyse elini uzatıp Narváezi yakalayacaktı, fark o kadar yakındı: 9 saniye ama Narváez kaçışa devam edip zafere uzanmasını bildi.

Etabın öne çıkan anları

 

Önde kaçan üçlü ve takip eden on kişilik grup içinde zafer mücadelesi yaşanırken geride peloton da günü kayıpsız atlatmanın derdindeydi. Kat kat giyilen yağmurluklar, ısıtıcılar, soğuk hava, lastik patlakları, ıslak dönemeçler, bisiklet değişimleri, geride kalanlar, yetişme çabaları derken peloton 8:25 dakika sonra geçti bitiş çizgisinden. Nibali, Fuglsag, Majka ve Kaldermanın demestikleri tutunamazken Maglia Roso João Almeida dört takım arkadaşı ile geldi bitişe. Grazie Deceuninck – Quick Step!

13. Etap peloton için artık deniz kıyısındaki tatilinin son günü: Elveda Adriyatik Denizi! Karşımızda deniz kıyısından içe, bir sonraki günün mücadelesi zamana karşı için dinlenme niyetini bir etap var: Düz, dümdüz…

Cervia kıyısından başlayan 13. etap düz bir profilde Monselice komününe uzanıyor. 192km uzunluğundaki sele üzeri dinlenme etabının sadece bitişe 40km kala pürüzsüz teni okşaken ele gelen isyankar sivilce misali iki tırmanış var pelotonun önünde. Gerisi iniş ve bitiş!

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.