Kadınlar ve Erkekler Bahar Klasikleri: Strade Bianchi 2015

Dallara su yürümeye başladığında çiçekler açar da boş durur mu arılar? Bisiklet spor-kültürünü sevenler olarak arı gibi üşüştük ekran başına klasikler başlar başlamaz!

Geçen hafta Omloop Het Nieuwsblad 2015 ve Kuurne-Brussels-Kuurne 2015 ile açılan kıta Avrupasındaki bisiklet sezonu hız kesmeden Strade Bianchi ile devam ediyor. Omloop Het Nieuwsblad ile şimdilik geride bıraktığımız parke taşlı yollardan daha beteri bizleri selamlıyor Strade Bianchi yollarında: dağınık topraktan, çakıl taşlarından ibaret tozlu köy yolları. Gerçi bu yollar bize tanıdık geliyor. Neticede Akdeniz kültürüdür, Türkiye bu yollardan oluşur! Geçen haftaki İstanbul Bahar Klasikleri yazımız tam da bu konuyu ele alıyordu. ne tesadüf!

253-PIC262824123

1997 yılında amatör bir ruhla klasik olacak ama yörenin turizm potansiyelini arttırmak için pedallanan yarış 2007 yılında profesyonel seviyeye erişti. Bu sene San Gimignano – Siena arası pedallanacak 200 km uzunlundaki yarışta öyle uzun tırmanışlar ve saçma sapan eğimli gent vari tırmanışlar yok, ama ortada peloton koymayan %11 – 18 arası kısa kısa – orta uzunlukta tırmanışlar var. Yarışın geneli dalgalı deniz gibi, hatta daha ileri gidersek bir Fikret Kızılok şarkısı inişlerim Çıkışlarım misali:

inişlerim çıkışlarım
o kendimden kaçışlarım
gidişlerim dönüşlerim
içimdeki sır o kısır döngülerim

img_planimetria2015_big

Yaklaşık 50 kilometre uzunluğunda 10 sektörden olaşan yarışın ilk sektörü 32 km sonra san Leonardo’dan itibaren 2.2 km pedallanacak. En uzun sektör ise 11.5 km  uzunluğundaki 7. sektör.

img_ukm2015

San Gimignano – Siena arası kuş uçuşu bayağı kısa bir mesafe, ancak adettendir dolambaçlı olmalı yarış dediğin. Yarışın son 20 kilometresinde ise çakıl taşlarıyla dolup taşan tırmanış içeren üç sektör kazananı belirleyecek. Yarışın sonunda ise bölüm sonu canavarı olarak %16 eğim ve çakıl taşı var, full energy ile gelmeniz şart!

227-PIC262835607

Yarışın hem kadınlar hem de erkekler şeklinde ayrı ayrı tek gün içinde pedallanacağını belirtelim.

Geçen senenin kazananı Omega Pharma – Quick Step takımından Michal KWIATKOWSKI, ikincinin ise ebedi ikinci Peter SAGAN. Bu arada yarışı iki kere kazanmış Spartaküs Cancellara’nın Sagan, Roman Kreuizeger, Sep Vanmarcke, Rigoberto Uran Uran, Nibali, Lars Boom, Stybar, Terpstra, Valverde ve Omloop Het Nieuwsblad 2015 galibi Ian Stannard gibi devlerle kapışmasını izlemek güzel olacak.

Yarışı canlı olarak TSİ ile 14:45’de EuroSport2’den izleyebilirsiniz. Diğer her şey için SteepHill.tv yeterli olacaktır.

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.