La Flèche Wallonne 2015 yarış sonrası

Yarış sonrası

La_Flèche_Wallonne_2015_winner_Anna_Van_Der_Breggen

18. kez pedallanan La Fleche Walladone 2015 kadınlar yarışında kazanan Rabobank-Liv Women Cycling Team takımından Hollandalı Anna Van Der Breggen oldu. Geçen senenin kazanı aynı takımdan Fransız Pauline Ferrand Prevot 8. oldu.

Mur de Huy zirvesine tek başına giren Van Der Breggen etabı zorlanmadı aldı diyebiliriz, zira ne kendisine karşı atak çeken oldu ne de peşinden gelip kendisini sıkıştıran. Tek başına geçtiği bitiş çizgisinden en yakın rakibi Annemiek Van Vleuten 12 saniye geriden geldi.

La_Flèche_Wallonne_2015_winner_Alejandro_Valverde

79. kez pedallanan 205 km uzunluğundaki La Flèche Wallonne 2015 erkekler edisyonunda zafer geçen sene olduğu gibi bu sene de Movistar takımının İspanyol pedalı Alejandro Valverde’nin oldu. Mur de Huy tırmanışının sonundaki bitişe doğru 25-30 kişilik pelotanda kimsenin dermanı kalmamış olacak ki atak dahi yapmadılar ve tecrübeli tırmanışçı Valverde etabı 20 metre kadar fark atarak aldı. Bu kendisinin üçüncü La Flèche Wallonne galibiyeti oldu!

Valverde’nin ardından Etixx-QuickStep takımının Fransız pedalı Julian Alaphilippe ikinci olarak bitiş çizgisini geçerken ORICA GreenEDGE takımından İsviçreli Michael Albasini üçünçü oldu.

Yarışa ne üç kez geçilen Mur de Huy tırmanışı ne de hiç kimsenin bitişe son 200 metre kala atak yapmaması damga vurdu: kazalar! Kameralara takılan beş kaza oldu: birbirine çarpan, kapalı dirsekte virajı alamayanlar, yol kenarındaki su yoluna uçanlar… Cannondale-Garmin’den Dan Martin (ki, kendisi şanssızların efendisi) BMC’den Philippe Gilbert ve Team SKY’dan Chris Froome‘da kazaya karışanlar arasındaydı. Gilbert hem omuz hem de baldırından aldığı yaralar nedeniyle yarışı bıraktı. LottoNL-Jumbo’dan Jelle Vanendert ve Katusha’dan Alexey Tsatevich ve birçok kişi de yine kazaya karıştı, Tsatevich hastaneye kaldırıldı…

Bu sene 102. kez pedallanacak olan le Tour de France’ın 3. etap bitişinde karşımıza çıkkaya hazırlanan Mur de Huy tırmanışında şimdiden prova yapmak isteyen pedallar risk almazken iddialı olan isimlerinde Mur de Huy öncesi 200. km’de yer alan 1300 metre uzunluğundaki ortalama 8.3 eğime sahip Côte de Cherave tırmanışında dermanı kalmadı. Zaten bu dermansızlık Valverde’nin de önünü açtı.

Fotoğrafa göre solda kadınlar turunun galibi Rabobank-Liv Women Cycling Team'den Anna Van Der Breggen, solda ise Movistar Team'den Alejandro Valverde.

Fotoğrafa göre solda kadınlar turunun galibi Rabobank-Liv Women Cycling Team’den Anna Van Der Breggen, solda ise Movistar Team’den Alejandro Valverde.

Daha fazlası için:

Yarışın son 10 kilometresi:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.