TdF2016 3. Etap: Granville → Angers, 223 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Sonu bahar klasikleri tadında geçen 2. Etapta Valverde, Alaphilippe, van Avemeat, Martin gibi zafere aç kurtlara karşı müthiş bir mücadele veren Peter Sagan hem zafere hem de sarı mayoya uzanırken diğer tarafta takım lideri Alberto Contador ise favorilerin 45 saniye gerisinden etabı bitirerek zaman farkı yiyordu.

 

Etabın başında olluşan 4 kişilik kaçış etabı zafer yolunda başarıya ulaşamadı.

Etabın başında oluşan 4 kişilik kaçış etabı zafer yolunda başarıya ulaşamadı.

Günün dramatik anı ise etap başlar başlamaz kaçış grubuna giren Jasper Stuyven (TREK-Segafredo, 2016) bitime son 3 km kala kaçış grubuna karış atak yapıp zafere doğru pedallamak istese de Tinkoff’un tempoyu arttırmasıyla son 1 km kala yakalandı. Tek tesellisi ise günün sonunda dağların kralı mayosunu giyinmek oldu.

 

Etap hakkında 

TDF2016 3. Etap profili neredeyse açılış etabının aynısı diyebiliriz.

TDF2016 3. Etap profili neredeyse açılış etabının aynısı diyebiliriz.

Artık Kuzeybatı Fransa sahilleriyle vedalaşma zamanı geldi. Granville → Angers kentleri arasında pedallanacak 3. Etap 222 km uzunluğuyla turun en uzun ikinci etabı. Profildeki tek çıkıntı dağların kralı mayosunu boş geçmemek için konulmuş bir Cat4 sınıfı tırmanış, onun dışında etap düz dümdüz. Hatta yazdıklarım da etabın profili de uzunluğu dışında açılış etabı ile aynı diyebiliriz. Tek fark: Açılış etabı deniz kıyısından ilerlerken bu etap Kuzeybatı Fransanın içine doğru yol alarak Normandiyaya veda ediyor.

Unutmadan ekleyelim: Bitiş çizgisi düz değil ama dünkü etap gibi Cat3 sınıfı bir tırmanış sonunda da değil; sadece sprint için fazla düz olmayan hafif eğimli bir tırmanış sonrasında. Yine de etap kaçışa yar olmayacaktır, toplu sprint görebiliriz.

Daha fazlası için:

  • Yarışı EuroSport ekranlarından saat 15:00 sularında izleyebilirsiniz.
  • Bisikletta – editöryal işler ekibi yazmış: TDF 2016 Ön Bakış
  • Ayrıca basılı olarak yayınlanan Cyclist Türkiye ve Socrates dergilerinin Le Tour dosyalarını elinizin altında bulundurmanız yarışları  izlerken alacağınız keyfi arttıracaktır!
  • 3. Etap hakkında her şey: SteepHill.TV
  • 3. Etap sıralı tam liste: ProCyclingStats.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.