Tdf2016 4. Etap: Saumur → Limoges, 232 km

Dünkü etapta neler oldu?

Kazananın milimetrelerle belirlendiği düz profilli 3.Etapta zaferin adı yine, yeniden Mark Cavendish olurken sarı mayo ise hâlâ Peter Sagan’ın sırtında.

Etap incelemesi

3. Etapla birlikte Normandiyaya veda edip Güneye doğru yolculuğumuz başlıyor. Saumur → Limoges kentleri arasında pedallanacak 4. etap 232 km uzunluğuyla Le Tour’un en uzun etabı.Bu demek oluyor ki ASO, şehirlerarası transferi sporculara bisiklet üzerinde yaptıracak.

TDF2016 4. Etap profili: ASO bana dinlen dedi!

TDF2016 4. Etap profili: Düz, dümdüz, aktif dinlenme, kaçanları yakala ve sprint atın zafere pedalla. 4. Etabın özetini dinlediniz, iyi geceler.

 

En uzunu ama en zorlusu değil; o işi ASO kısa etaplara bırakmış. Etabın profili düz, tek çıkıntısı Cat4 sınıfı bir tırmanış ki o da etabın sonuna doğru yer alıyor. Peloton etabın yarısına dek aktif dinlenmek için pedallayacaktır ki, bunu en net dün gördük. Etabın 150 km’si geride kalır kalmaz 90 mt rakımdan 450 mt rakıma dek azar azar irtifa kazanacak; bu kısım zorlayıcı olmayacak şekilde inişli çıkışlı. Sonrasında yeniden irtifa bir 200 metreye kadar azalarak düşecek ve porselen diyarı Lemoges kentine, bitiş çizgisine ulaşmış olacağız.

Kaçış elbette olacaktır ve aktif dinlenmeye kendisini fazla kaptırsa da peloton, kaçışı yakalayacaktır. Kaçışın etap kazanması için kalabalık olması ve iyi  çalışmaları şart; iki-üç kişilik bir kaçışın şansı olmayacaktır.

Daha fazlası için:

  • Yarışı EuroSport ekranlarından saat 15:00 sularında izleyebilirsiniz.
  • Bisikletta – editöryal işler ekibi yazmış: TDF 2016 Ön Bakış
  • Ayrıca basılı olarak yayınlanan Cyclist Türkiye ve Socrates dergilerinin Le Tour dosyalarını elinizin altında bulundurmanız yarışları  izlerken alacağınız keyfi arttıracaktır!
  • 4. Etap hakkında her şey: SteepHill.TV
  • 4. Etap sıralı tam liste: ProCyclingStats.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.