TdF2016 6. Etap: Arpajon-sur-Cère → Montauban, 187 km

 

La Lioran dağlarında sona eren dünkü etapta Greg van Avermaet kaçışı zaferle taçlandırarak 5 dakikalık farkla sarı mayoyu da ele geçirdi. Ancak kendisinin de ifade ettiği gibi Pirenelere dek mayosunu koruyacak ama sonrasında iyi bir tırmanışçı olmadığı için kaybedecek.

Etap incelemesi

Massif Central bölgesini geride bırakıp bir adım daha Pirenelere yaklaşıyoruz. Arpajon-sur-Cère → Montauban arasında pedallanacak 7. Etap 187 km uzunluğunda ve sprinter pedalları oldukça memnun edecek gibi.

TDF2016 6. Etap profili: Yayladan ovaya inip yüce dağların eteğine sığınmak...

TDF2016 6. Etap profili: Yayladan ovaya inip yüce dağların eteğine sığınmak…

Cantal eteklerinden, 622 mt rakımda başlayan etap ilk 30 km boyunca inişli çıkışlı bir profilde seyredecek; sonrasında ise 200 mt rakıma dek inilerek bir hayli düzlükte pedallanacak. Etapta iki adet Cat3, bir de Cat4 sınıfı tırmanış var ancak bunlar da ne genel klasmanı ne de etap kazananı dünkü gibi etkileyecek gibi değiller. Kaçış grubunun etaba renk getirmesi seyir zevkini arttıracak ama kazanmaya yetmeyecektir.

Peloton muhtemelen Pirenelere giriş yapılacak 8. Etap öncesi dinlenmek isteyecektir; bir de buna BMC Racing takımı tempo yapmayı reddederse 4. Etapdan da sıkıcı bir tempoyla karşılaşabiliriz.

 

Daha fazlası için:

  • Yarışı EuroSport ekranlarından saat 15:00 sularında izleyebilirsiniz.
  • Bisikletta – editöryal işler ekibi yazmış: TDF 2016 Ön Bakış
  • Ayrıca basılı olarak yayınlanan Cyclist Türkiye ve Socrates dergilerinin Le Tour dosyalarını elinizin altında bulundurmanız yarışları  izlerken alacağınız keyfi arttıracaktır!
  • 5. Etap hakkında her şey: SteepHill.TV
  • 5. Etap sıralı tam liste: ProCyclingStats.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.