TdF2016 9. Etap: Val d’Aran → Andorra Arcalis, 184 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Ne mi oldu? Chris Froome bir mermi gibi bir inişle genel klasmanı paramparça ederek sarı mayoya uzandı. 

Etap incelemesi

Pirenelerde son günümüz… Oysa ki çok sevmiştik, ama Chris Froome’un mermi gibi atağıyla bir çırpıda geçti gitti Pireneler. Dün her zirve tırmanışında yol kenarında gittikçe artan Bask taraftarlarını görmüşsünüzdür; Bagnères-de-Luchon kentine her yaklaştığımız metrede aslında İspanyanın kuzeyine, Bask bölgesine de yaklaşıyorduk. Bugün artık Kuzey İspanyada, Bask topraklarındayız.

Val d’Aran → Andorra Arcalis arasında pedallanacak olan 9. Etap 184 km uzunluğunda ve turun Fransa topraklarına taşacağı (bu sene) ilk etap: İspanya sınıları içindeki Val d’Aran kentinden Andorraya uzanıyoruz. Turun kraliçe (15. etapla birlikte) etabına hoş geldiniz!

TDF2016 9. Etap profili başından sonuna dek tırmanış; etabın özeti tırman, tırman in, tırman, tırman, tırman!

TDF2016 9. Etap profili başından sonuna dek tırmanış; etabın özeti tırman, tırman in, tırman, tırman, tırman!

 

Sınıflandırılmış üç adet Cat1, bir adet Cat2 tırmanış ve yetmezmiş gibi üzerine bir de HC sınıfı zirve bitişi! Bu sefer karşımızda öyle zirveden sonra iniş ve peşinden düzlükle birlikte bitiş çizgisi yok; çizgi tam da zirvenin kendisi 2240 metre irtifada yer alan Andorre Arcalis!

  • Zirvesinden etabın 19. km’sinde geçilecek Port de la Bonaigua (Cat1, 2072 mt irtifa, 13.7 km uzunluk, ortalama 6.1% eğim)
  • Zirvesinden etabın 87.5 km’sinde geçilecek Port del Cantò (Cat1, 1721 mt irtifa, 19 km uzunluk, ortalama 5.4% eğim)
  • Zirvesinden etabın 143. km’sinde geçilecek Côte de la Comella (Cat2, 1347 mt irtifa, 4.2 km uzunluk, ortalama 8.2% eğim)
  • Zirvesinden etabın 157 km’sinde geçilecek Col de Beixalis (1796 mt irtifa, 6.4 km uzunluk, ortalama 8.5% eğim)
  • Ve etabın sonu: Andorre Arcalis (HC sınıfı, 2240mt irtifa, 10.1 km uzunluk, ortalama 7.2% eğim)

Pelotonun, dahası elit tırmanışçılardan oluşan mini pelotonun mücadele edeceği tırmanışlar. Etap 184 km uzunluğunda, sınıflandırılmış tırmanışlar ise 53,4 km… Aradaki ufak girinti ve çıkıntılar ise hesaba dahil değil, çok canlar yanacak çok! Artık genel klasman mücadelesinden düşmüş birçok ismin Mont Ventoux olmasa bile bu etabı kazanmak için çaba göstereceğini söyleyebiliriz ya da transfer piyasası açılmışken sözleşmesini güçlendirmek isteyen bir tırmanışçının…

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.