Transcontinental Race 2016

  • Yaklaşık 3800 km uzunluğunda tek bir etap,
  • Birbirinden zorlu onlarca dağ geçidi ve 50000 metre irtifa kazancı,
  • Rota yok,
  • Destek yok,
  • Fiziksel acı ve psikolojik mücadele…
  • 182 tek, 33 çift katılımcı
Belçikadan başlayan yarış Fransaya, oradan da Alp sıra dağlarına uzanıp Jura Dağlarından İsviçreye ve peşinden de İtalyanın zorlu dağ geçitlerine uzanacak. Kısacası 3800 km sonrası bacaklar 50000 mt irtifa kazancını her noktada hissedecek.

Belçikadan başlayan yarış Fransaya, oradan da Alp sıra dağlarına uzanıp Jura Dağlarından İsviçreye ve peşinden de İtalyanın zorlu dağ geçitlerine uzanacak. Kısacası 3800 km sonrası bacaklar 50000 mt irtifa kazancını her noktada hissedecek.

 

Huzurlarınızda Transcontinental Race 2016!

İlki 2013 yılında düzenlenen TCR İngiltere Londradan başlayıp İstanbulda sona ermişti. İkinci sene de aynı rotayı kullanan yarışın, başlangıç noktası geçen sene Belçikanın Geraardsbergen yerel idaresine alınmış, bitiş noktası ise aynı kalmıştı: İstanbul.

TCR2013_race_logo

TCR2013’ün logosu bir Avrupanın en uç noktası Londradan diğer bir kıtanın, Asyanın başlangıcına İstanbula uzanıyordu.

İlk Türk katılımcının, Recep Yeşil, 2014 yılındaki yarışa katıldığı TCR’de geçen sene Türk katılımcı yer almamış, İstanbulda sona eren bir mücadeleden neredeyse bir avuç azınlık dışında kimsenin haberi bile olmamıştı. Ancak bu sene işler biraz değişti! Katılımcı listesinde tam 12 Türk yarışmacı yer alıyordu. Bunda tabii ki sosyal medyanın, bisiklete gönül veren firma ve çalışanlarının, özellikle de Strava uygulaması etrafında oluşan topluluğun etkisi büyük! Şu anda başlangıç ve kayıt noktasında yer alacak kesin 4 isim var: Sertaç, Berk tekli, Muammer ve Burkay ise ekip olarak Geraardsbergendeki başlangıç noktasında yerlerini alacaklar. 

TCR2015_checkpoint

Geçen seneki yarıştan bir kare: Kontrol noktasına park etmiş bisikletler en az sahipleri kadar yorgun ve yüklü… Dile kolay 4000 km’ye varan parkurda yanınızda ne taşıyacaksanız minimal ve bir o kadar da verimli olması gerekiyor. Fazladan her gram dağ geçitlerinde eziyet olacak.

Yarış komitesinin, en kısa mesafeyi baz alarak, planladığı 3800 km uzunluğundaki, tabii ki her katılımcının rotası farklı olacak, Belçikanın Geraardsbergen kasabasından başlayıp Çanakkale Saat Kulesinde sona erecek mücadelede zorlu dağ geçitlerine konuşlanmış 4 kontrol (checkpoint) noktasını içeriyor. Katılımcıların kendilerine has çizdikleri rotaların mutlaka aşağıdaki dağ geçitlerinden geçmesi gerek: 

  • Puy de Dôme, Fransa 
  • Grosse Scheidegg – Grimsel Pass – Furka Pass, İsviçre
  • San Pellegrino Pass – Giau Pass, İtalya,
  • Durmitor Massif, Karadağ

 

DSC_0034

Sertaç ve yarış boyunca kullanacağı bisikleti Mason Definition Yarışa hazır! Her şeyin azıyla yetinen Sertaç’ın bisiklet ve çanta tercihleri de bu şekilde oldu. Sele altına sadece teknik malzeme çantası alan Sertaç’ın ana malzemeleri ise kadronun üst borusundaki iki küçük çanta ve iç üçgende yer alan kadro çantası içinde. Tercih ettiği bisikleti İngiliz Mason markasının İtalyan Dedacciai’nin alüminyum borularından özel olarak tasarlanmış; markanın bu modelinin geçen seneki yarışı birinci bitirdiğini de ekleyelim. Vites grubu olarak Shimano Ultegra 6800 serisi vites ve hidrolik disk fren, teker grubu olarak da Hunt Wheels 4-Season jantlar üzerine Continental GranPrix 4000S 2 tercih ettik. Yolun açık olsun Sertaç!

 

Sertaç ve Berk uzun süredir Aynakol – Hızlı ve Pedallı ekibi üyesi birlikte pedalladığımız arkadaşlarımız:

  • Sertaç ile birlikte yarışa katılma, bisikletini (Mason Definition) yenileme, bakım onarım,
  • Berk ile de bisikletindeki (Cannondale CaadX) parçaların değiştirilip yenilenmesi, ekipman, sürüş,
  • her ikisiyle de lazım olacak ekipmanların alınması, rota hazırlanması, idmanlar, aylar boyu birlikte vakit geçirmeler

derken beklenen gün geldi çattı! Bugün Belçika saatiyle 22:00, Türkiye yereliyle 23:00’da Aynakol – Hızlı ve Pedallı ekibinden bu muhteşem ikili zorlu yolculuklarına başlayacak! Heyecan dorukta!

DSC_0036

Ve Berk… Henüz 18 ay olmamıştı ki bisiklet sporuyla ciddi ve seviyeli ilişkisine başlayalı kendisini yollarda buldu! Hem de ne yollar! Bisikletinde aşınan parçaları yenileme odaklı değişiklikler yapan Berk, Cannondale markasının cyclo-cross modeli CaadX ile yarışa katılacak. Cannondale firmasının Caad üretim modeli adını verdiği hafif, ama bir o kadar da sağlam alüminyum borulardan oluşan kadrosu üzerine Shimano 105 5800 serisi vites grubu tercih eden Berk’in jantları ise DT Swiss 240 göbekler üzerine DT Swiss R540 çemberler. Kısacası akar gider! Kadro üstü iki küçük, bir tane sele altı ve bir de iç üçgen çantalar Berk’in eşyalarına ev sahipliği yapacak.

 

Kendi ağızlarından dinliyoruz:

1 yıldan beri

  • hem fiziksel: 150 – 200 km uzunluğundaki turlar kesmeyince uzun mesafe idmanları başladı: tek günde hem Kartepe hem de Uludağa tırmanmak, İstanbuldan kalkıp ta Bodruma pedallamak, Anadolu yetmez ver elini Yunanistan, Bulgaristan deyip geri dönmek…
  • hem mental: Yapacağız zaten, yatırdık paraları, de ne yapıp ne edelim de başa bela gelmesin. Bak evliyiz, gözümüz arkada kalmasın, idman diye diye evimizi, yuvamızı boşlamayalım, hanımdan azar işitmeyelim 🙂
  • hem parasal: Kullandıkça, sürdükçe aşınıyor parçalar yenisi gerek, “hidrolik frenler boşalmış Ferhat bana bir çare”, “jant sekiz çiziyor, tel kırılmış, ya yarışta olursa ne yaparız?”, “ufacık uyku tulumu dünya para olur mu?”, “Mahsus, sipariş verelim Bike24’den, verdin mi yoksa, haber ver lan!”

Yukarıdaki sıkıntı ve komik anları geride bırakarak hazırlandığımız yarış 3800 km içinde 4 zorunlu kontrol noktasını geçtikten sonra Çanakkalede sona erecek. Kontrol noktaları olmasa ver elini Belçikadan Almanya acı vatan, oradan da İtalya derdik ama böyle buyurmuş Yarış Komiserleri… Belçika, Fransa, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Macaristan, Yunanistan geçeceğimiz ülkelerin sıralı tam listesi. Hedefimiz 12 günde yarışı bitirip yolların pedalımıza köle olması, dağların önümüzde diz çökmesi. 

 

Son olarak 

Yarış boyunca arkadaşlarımızı aşağıda yer alan 

TrackLeaders.com sitesi üzerinden an be an takip edebilirsiniz.

IMG-20160327-WA0003

Hızlı ve Pedallı yine yollarda! TCR2016 yolunda çıktığımız idmanlardan birindeyiz. Sertaç, Berk, Mahsus ve fotoğrafı çeken Armin Şilenin Sahilköy mevkiinde dinlenme molası veriyoruz; yolumuz uzun: Şöyle bir Marmaradan Karadenize, oradan da yeniden güneye doğru…

Teşekkürler

  • Öncelikle sevgili eşlerimiz Suzi ve Çiydem’e ve de kedilerim Bob ve Murphy’e
  • Başından sonuna dek birlikte idman yaptığımız arkadaşlarımıza: Yollar bizimdir Yollular!
  • Bisikletlerimiz konusunda sürekli olarak bize destek olan Aktif Pedal Bisiklet Caddebostan Mağazası ekibinden Aydın, Cihan ve tekniker Ferhat’a,
  • Bisiklet üzerindeki duruşumuzu adama çeviren Specialized Body Geometry Fit teknisyeni Çağrı Terzioğlu’na,
  • Diğer destek ve tedarikleri için Bisiklet Sepeti ve Ankara Erdoğanlar Bisiklete 

Sonsuz Teşekkürler!

Önde Sertaç, ardından gelen de Berk... Sonu görünmeyen yol ise Şilenin Ovacık köyüne uzanıyor.

Önde Sertaç, ardından gelen de Berk… Sonu görünmeyen yol ise Şilenin Ovacık köyüne uzanıyor.

 

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.