#Vuelta2017 6. Etap: Vila Real → Sagunto, 204 km

Yine dolana dolana bitiş çizgisine uzanacağımız bir etap var karşımızda; ancak bu sefer dünkü gibi bitiş çizgisinde favorilerin birbirilerine atak yapıp üstünlük kurmaya çalışacağı bir son yok; gün, 204 km sonunda sprinterlere kalacak gibi…

 

La Vuelta a Espana 2017, 6. Etap: İnişlerim çıkışlarım, sprint ile biten bir etabım.

Gibi dedik çünkü Vila Real → Sagunto kentleri arasında kıyıdan kıyıya ilerlemek varken içeriye, dağlara doğru uzanan 6. Etap 204 km uzunluğunda ve çıkışlı inişli bir profile sahip. Toplam beş tırmanışın dördü Cat3 sınıfı ve 37. km’den itibaren peloton baş döndürücü bir tempoyla neredeyse peş peşe dört tırmanış geride bırakacak. Cat2 sınıfı Puerto del Garbi (yaklaşık 10 km, 50 mt rakım) etabın son tırmanışı; peşinden de bitiş çizgisine dek 34 km uzunluğunda bir iniş ve düzlük var ki genel klasaman favorilerinden bir atak beklemek mi… Çok zor; zira mesafe çok uzun; haliyle Team SKY etabı kaçışa sunacaktır, tabii Quick-Step Floors gibi zafere doymak bilmeyen bir takım varken tempo yüksek ve sprint mücadelesiyle dolu olacaktır. Kısacası çıkışı bol, inişi uzun soluklu bir geçiş etabı var karşımızda!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.