#Giro2023 2. Etap: Teramo → San Salvo, 204km

Dünkü etapta neler olmuştu?

19,6 km uzunluğundaki açılış etabının sonunda zafere uçarcasına pedallayan isim Remco Evenepoel!

Son 1 km!

 

Soudal – Quick Step takımının 23 yaşındaki genç Belçikalı pedalı ortalama 55,2 km hızla zafere adını yazdırdığı etap sonrası ilk günden hem etap hem de genel klasmanın favori isimlerine fark atarak Maglia Rosayı sırtına geçirdi!

 

1. Etap sıralı tam liste

 

Günün kaybedeni etap zaferi ve Maglia Rosa için umutlu olan Çizmenin çocuğu Filippo Ganna olurken, genel klasmanda ise Primoz Roglic tam 43 saniye fark yedi Remcodan.

55.2km/s hız kolay pedallanmıyor.

 

Bugünkü etaba gelecek olursak…

Adriyatik kıyılarından fazla uzaklaşmadan Çizmenin bileğine doğru iniyoruz. Abruzzo bölgesinin iki minik komünü Teramo → San Salvo arasında pedallanacak 2. Etabın uzunluğu 204 km.

Giro2023 2. Etap Profili: Teramo → San Salvo, 204km: Dün yorulanlar bugün arkada yatıp dinlenebilir etabı…

Remco Evenepoelin sırtında Maglia Rosa ile başlayacağı etaba liderlik edecek takım yazılı olmayan kurallara göre Soudal – Quick Step. Maglia Rosayı kazanmanın bedeli varsa ödenecek bir diğer bedel de pelotona liderlik edip tempoyu belirlemek, kaçışa izin vermek ya da kontrol altında tutmak, yemek ve hela noktalarında tempoyu belirlemek…

106. Giro d’Italia açılış etabını kazanan Remco mutlu takımı mutlu ve umutlu!

Etap profiline bakarak söyleyeceğımiz şey hesabın sprinter pedallara bir aşık bir nazlı, çoğu kez de hiddetli davranan Giro d’italia da toplu sprint mücadelesinin de olabildiği…Hafif tepecikleri aşıp çizmenin bileğine doğru yol alınacak 204 km uzunluğundaki etabın sonu kaçakların yakalanacağı, kıran kırana bir toplu sprint mücadelesine gebe.

Maglia Rosa sünnetliklerini giyip dolanırken peloton içinde günün sonunda en hızlı pedal Maglia Ciclamino, dağların kralı da Maglia Azzurra mayosunu sırtına geçirecektir.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.