#giro106tr 6. Etap: Napoli → Napoli, 156km

Dünkü etapta neler oldu?

Kaza, kaza, kaza, kaza, kazalar… Öyle felaket bir gündü ki, bitiş çizgisinde bile kaza oldu!

Napoliye beş kala yağmur altında Salerno Körfezinde sona eren 171 km uzunluğundaki 5. Etapta zaferin adı Kaden Groves!

Alpecin-Deceuninck takımının 24 yaşındaki Avustralyalı pedalı bu zaferle ilk Giro zaferine uzanırken, Avustralyalı pedallar ilk 5 günde iki etap kazanmış oldu.

 

Ultimo Kilometro

Yağmurla başlayıp yağmurla biten ve hiç de romantik olmayan 5. Etapta kaçış bir türlü istenen farkı açamadı, zaten her metrede şiddetini arttıran yağmur buna muhalefet olduğu gibi kaçışın da kazalardan nasibini alması pelotonu yakın tuttu.

Peloton? Pelotonun da selesi yerden eksik olmadı: Düşünsenize… Dünya Şampiyonusunuz, sırtınızda gökkuşağı forma, Giro d’Italia da favorisiniz, herkes üzerinize titriyor… Sağanak yağmur altında pür dikkat kıçım kıçım pedallamak yetmiyormuş gibi başıboş bırakılmış bir köpek gelip size havlıyor ve yere yapışıyorsunuz, üstelik her şey dahil otel eğlencesi su kaydırağındaymışçasına 20 metre kaya kaya sürükleniyorsunuz… Hikayenin kötü kahramanı köpek, mağduru Remco Evenepoel!

 

Etabın öne çıkan anları

 

Bitişe 7 km kala sağa doğru dönüşte yaşanan kazada Primoz Roglic, 2,8 km kala da soldan sağa doğru geçerken birine çarpan Remco Evenepoel kazaya karıştı; öyle ki biri düşünce panik freni, ani fren derken takipteki pedallar da düşüyor, düşeyazıyor…

Önde zafer, ardında kaza…

 

Son kaza ise malum: Islak zemin üzerinde yaşanan sprint mücadelesinde geç kalıp aceleci pozisyon almaya çalışan Mark Cavendish kaza yapıp kendisi dahil dört pedalı adeta biçti…

 

Sıralı tam liste

Adreas Leknessundun Maglia Rosayı koruduğu etabın sonunda kazaya karışmalarına karşın Remco ve Roglic farkı korumasını bildi.

 

Bugünkü etaba gelecek olursak

Vezüv Yanardağının eteklerinde, Napoli kentindeyiz… Tiren Denizine iyi bakın, bugünden sonra Çizmenin içine sonra da tepesine doğru yola koyulma vaktidir.

Giro d’Italia 2023, 6. Etap profiline bakınca iki tırmanışın bir öncesi bir sonrası iki sprint kapısı var; bonus saniyeler olmadığı için peloton sakinleyecek, Maglia Ciclamino sevdalıları Kaden Groves ve Jonathan Milan kapışacaktır.

162 km uzunluğundaki 6. etap aslında dükü etabın bir 10 km kısası diyebiliriz: Profiller bile neredeyse aynı: Cat3 sınıfı birkaç tırmanış, girişinde ve çıkışında iki sprint kapısı, iniş, Vezüv eteklerinden ulu dağı selamlayarak körfez boyunca pedalla…

Dünkü etabın yorgunluğu, özellikle de kazaya karışan takımlar bugün pelotonu nötralize edip sele üzeri dinlenme gününe çevitebilir, olması gereken de bu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.