#giro106tr 8. Etap: Teri → Fossombrone, 207 km

Dünkü etapta neler oldu?

Gran Sasso d’Italia zirvesinde sona eren 218 km uzunluğundaki 7. etapta zaferin adı Davide Bais! EOLA – Kometa takımının 25 yaşındaki İtalyan pedalı günün orjinal kaçışından zafere uzanan isim; ilk Giro etap zaferi!

Bitiş çizgisi görünene dek kardeşiz diyen Davide Baise zaferi getiren atak son 150 metrede başlasa da 218 km öncesinde zaferi aklına kazımış bile!

Atanamamış prenses etabın bitiş çizgisine ev sahipliği yapan karla kaplı zorlu Campo İmperatore zirvesi kaçış üçlüsüne, Davide Bais, Karel Vacek, Simone Petilli, cömert davranırken elit tırmanışçılar ve favoriler grubundan oluşan peloton bu cömertliği istemedi; zira kardeş kardeş topluca geçtiler bitiş çizgisinden.

 

Farkı korumasını bilen kaçış üçlüsü son 3 km içinde silkeleme ataklarıyla birbirilerini tarta tarta pedalladı, kimse geriye düşmeyince Davide Bais karşı atak yapıp son 150 metrede Vacek ve Patelli ikilisini silkeleyip kariyerinin ilk Giro d’Italia etabını kazanıp sırtına da dağların kralı mayosunu geçirdi! Hoş, takım mavi, Maglia Azzurra masmavi!

 

Ultimo Kilometro

Kaçışın 12 dakikaya dek çıkarttığı fark Gran Sasso d’Italia başladığında pelotonun hareketlenmesiyle 6 dakikaya dek indi; içinde iki tane düzlük ve hafif iniş bulunan 26 km uzunluğundaki tırmanışın zirveye uzanan son 4 kilometresi başladığında fark 4 dakikanın altına inmiş, takip eden birkaç cılız atak başlamışsa da bugün hepimiz kardeşiz söyleminin eyleme geçirilmesiye söndürüldü.

 

Sıralı tam liste

Etabın son 3 km’si

 

Genel klasmanda ise değişiklik yok: Adreas Laknessund emanete sıkı sıkıya sarılmış durumda, Pazar günü birseysel zamana karşı etabı sonunda Maglia Rosa sırt değiştirecektir. Thibaut Pinot, bugün Maglia Azzurra, dağların kralı mayosunu etabı kazanan Davide Biasa devrederken favoriler kozları Pazar gününe sakladı.

 

Yarınki etaba gelirsek…

Zamana karşı etabı öncesi son çıkış diyebileceğimiz bir etap var karşımızda: Teri → Fossombrone komünleri arasında pedallanacak Bahar klasikleri tadındaki 8. etap 207 km uzunluğunda.

Giro d’Italia 2023, 8. Etap profili en çok 600 metre rakım göre göre antik çağların şehirlerinden biri Fossombrone komününde sona eriyor.

Çaktırmadan Çizmenin kuzeyine iyice yaklaştığımız ikinci gün zafere aç sprinterler için mücadele, Pazar günü pedallanacak bireysel zamana karşı etabını düşünen favoriler için sele üzeri dinlenme, pelotonun kalanı ise çileli transfer etabı olarak tasarlanmış.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.