#giro106tr 10. Etap: Scandiano → Viareggio, 196 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Dinlenme günü öncesi Savignano sul Rubicone → Cesena kentleri arasında yağmurlu bir günde pedallanan 35 km uzhnluğundaki 9. Etapta kazanan isim Remco Evenepoel! Günün sonunda Maglia Rosayı yeniden sırttına geçirse de istediğini alamayan Remco Evenepoel hiç mutlu değildi!

Etabın öne çıkan anları

 

Stefan Küng mü, yoksa Tao Geohegan Hart mı, a-ha Geraint Thomas geçti herkesi, Roglic de yolda, acaba ne yapacak derken Remco Evenepoel 35 km uzunluğundaki etabı 41:24 dakika ile kazansa da pek fark atamadı: Thomas 1, Geohegen Hart 2, Roglic 17 saniye.

Etabı kazanıp Maglia Rosayı sırtına geçirse de kötü haber akşam geldi: Remconun Covid-19 testi pozitif çıktığı için, tıpkı bir önceki gün Filippo Ganna gibi, Girodan çekildi. Favori olarak geldiği yarıştan hâlâ Covid-19 pozitifliği yüzünden ayrılması kötü oldu; istikamet Le Tour diyelim…

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Dinlenme günü sonrası Peloton Casenadan ya da yakın bir kentten değil de Scandianodan başlayacak etap 196 km sonunda Toskana Apeninlerini aşıp Tiren Denizi kıyılarında Viareggio kasabasında sona eriyor.

Giro d’Italis 2023, 10. Etabın profili dinlenme günü sonrası düzlüklere hiç benzemiyor; bacaklar yine yorulacak.

Dinlenme günü sonrası görece kolay, dümdüz, pürüzsüz bir etap yerine Giro, kendisini Vuelta sanarak tırman-yuvarlan tarzi bir porfilte etap koymuş pelotonun önüne. 196 km uzunluğundaki etap fil yutmuş bir boa yılanı misali bir profilde: Etabın başında itibaren sürekli tırmanacak pelotonun denize ulaşması için aşması gereken Passo Delle Radici zirvesi etabın tam ortasında! Toscana Apeninleri aşıldıktan sonra son sürat denize doğru pedallanacak; kaçanlar yakalanır sprinterler kazanır. Bugünden sonra daha da deniz meniz göremeyeceğiz; hesabın dağlarda görüleceği günler yakındır!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.