TdF2016 14. Etap: Montélimar → Villars-les-Dombes, 208 km

Dünkü etapta neler olmuştu? 

Bireysel zamana karşı olarak pedallanan 37 km uzunulğundaki etapta zafere uzanan isim hollandalı pedal Tom Dumoulin olurken Chris Froome’da rakipleriyle arasındaki zaman farkını iyice açarak sarı mayodaki yerini pekiştirdi.

Etap hakkında

Artık güneyden kuzeye doğru ilerlemenin vakti geldi; bir sonraki durak Alpler ve Jura dağları. Montélimar → Villars-les-Dombes arasında pedallanacak 14. Etap 208 km uzunluğunda ve Alp sıra dağlarından önceki son dinlenme noktamız.

TDF2016 14. Etap profili: Sprinter pedallar bir zahmet alsın artık etabı, özellikle de Greipel.

TDF2016 14. Etap profili düz, zira Rhône Irmağı boyunca pedallayacak peloton.

Haifi çıkışlı – inişli bir 208 km vur karşımızda. Etapta yer alan üç adet Cat4 sınıfı tırmanıştaki puanları kaçış grubunun alması dağların kralı mayosundaki Thomas de Gendt’i etkilemeyecektir.Etap boyunca böylesine düz bir alan nerede var diye sormayın, çünkü sıra dağların arasında usulca akıp Akdenize kavuşan Rhône Irmağını takip edeceğiz, sonrasında ise Fransız Kuş Cennetine ya da Parc des Oiseaux ziyaret edeceğiz. Bitiş çizgisi de burada zaten, güzel bir görüntü olacağı kesin. 

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.