#TCRno5 11. Gün: Kıblem Sensin Yüzüm Sana Döneyim

282 pedalın hayatlarının macerasına başladığı Transcontinental Race de 11. gün geride kalırken sadece 4 kişi yarışı bitirebildi, 97’si bırakırken çeşitli nedenlerle 181 pedal durmaksızın bitirebilmek için bu acıyı devam ediyor. Monte Grappa CP2 kontrol noktasını geride bırakmayan kimse yok şu anda ve haritaya bakıldığında herkes kendi macerasını pedallıyor!

#TCRno5cap26 Björn Lenhard yarışın son üç gününe dek liderl oalrak pedallasa da James Hayden tarafından geçilince ikinciliğe razı olup 9 günde bitirdi.

8 ve 9. günler Slovenyadan Macaristana pedallarken gerçekten zorlanan ve bir türlü yolda dinlenemeyen, dinlendiği zaman da genel sıralamada ilk 100 sınırından 130. sıraya dek gerileyen kahramanımız #TCRno5cap171 Berk the Sakallı ne zaman ki Slovakya sınırlarına girip High Tatras dağ geçidine konuşlu CP3 kontrol noktasını ormanları, dağları toprak ve ağaç kokularını içine çeke çeke aştı kendine geldi. E, vegan adam toprak görünce, yeşile yüzün sürünce cana geliyor.

Biz bisikletçiler gerçekten iyi bisiklete binebiliriz ama genele bakılınca hepimiz birer kötü atletiz; yani kendimizi kuvvetlendirecek diğer idman ve çalışmaları yapmaktan uzağız, buna beslenme ve diyet de dahil. Bu yüzden uzun olsun kısa olsun sürüş öncesi ısınma, esnasında esneme – gerdirme, sonrasında ise soğuma egzersizlerini yapmayı ihmal etmemeliyiz.

 

High Tatras dağ geçidini dinlenerek tam gaz geride bırakan Berkello, Slovakyada fazla durmayıp kötü hava koşullarına da yakalanmadan Macaristana girdi. Burada bir gün geçiren Berk, dün gece yarısı ayıların bol olduğu Romanyaya giriş yaptı. Sınır polislerinin bir saate yakın sınırda beklettikleri Berk Transfăgărășan dağ geçidine konuşlu son kontrol noktasında doğru dur durak bilmeden pedallıyor: Şimdi geriye 175 km’si kaldı! Bu hızını koruduğu takdirde Brevet Kartında hiçbir damgası eksik kalmamış olacak.

 

Non stop #TCRno5cap171

Berk Okyay (@brkkyy)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.