Giro2021 2. Etap: Stupinigi (Nichelino) → Novara, 173km

Dünkü etapta neler olmuştu?
9 km uzunluğundaki bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanan açılış etabını beklendiği gibi dünya şampiyonluğu mayosu ile INEOS Grenadiers takımının İtalyan genç yeteneği Filippo Ganna kazandı.
Etabın öne çıkan anları

Genel klasman iddialılarının orta sıralarda, sprinter pedalların da zamana karşıcıların ardında sıralandığı etapta tahminleri doğrulayan performanslar sergilense de gözler iddialılarda idi: Deceuninck – QuickStep takımının Belçikalı pedalı Remco Evenepoel 9 aylık bir sakatlıktan sonra ilk mücadelesini Giro da verirken beklenenleri karşılayan bir performans ortaya koysa da takım arkadaşı João Almeidanın gerisinde kaldı. Pelotonun iki yükselen Rus Yıldızı INEOS Grenadiers takımının eş lideri Pavel Sivakov ve Astana – Premier Tech takımından Aleksandr Vlasov gayet sağlam performanslar ortaya koyarak genel klasman mücadelesi için günü kayıpsız geçirdiler.

Son 1 km

9 km uzunluğundaki etap uzun süre 9 dakikalık performanslarla pedallansa da 8:47’lik derecesi ise Filippo “Top Gun” Ganna pembe rüya Maglia Rosayı sırtına geçirmesini bildi.

Gelelim ikinci etaba…

Po Nehrinin can verdiği Torino düzlüklerinde pedallamaya devam… Po Ovasının iki kenti, Stupinigi (Nichelino) → Novara arasında pedallanacak 2. Etap 173 km uzunluğunda. Düz, dümdüz bir profilde pedallanacak etabın tek bir çıkıntısı var, onun da kayda değer yanı Maglia Azzurra, dağların kralı yani gökmavi mayoyu sahiplendirmek için konulan bir puan kapısı.
Etabın profili

İki kentin arası 173 km ama dolana dolana, kuş uçsa 70 km!

Maglia Rosayı yarın Filippo Gannanın sırtında. Pelotonun geri kalanı sprinter pedallara sahnede yer açarken 10 saniyelik fark kolay kolay kapanmayacağı için Ganna bir iki gün daha Maglia Rosa emanetini gururla taşıyacaktır, zira kendisi genç nesil İtalyan pedallar arasında gerçek bir yıldız!

İtalyanların yeni yıldızı Filippo Ganna hem etabı kazandı hem de Maglia Rosayı yarın giyecek ya… Dahası bir diğer İtalyan Edoardo Affini de ikinci oldu ya… La Gazzetta dello Sport yıkılır!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.