Giro2021 3. Etap: Biella → Canale, 187km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Novaro kentinde sona eren 173km uzunluğundaki ikinci etabın sonunda yaşanan sprint mücadelesinde zafere uzanan isim Alpecin-Fenix takımından Tim Merlier. Bu genç Belçikalı pedalın ilk Giro etap zaferi!

Son 1 km

 

Açılış sonrası heyecanı arttırmak için konulan düz profildeki etabın sonunda beklendiği gibi favorilerin öne çıktığı toplu sprint bitişi yaşandı: Cofidis takımının Vivianiyi taşıdığı, Sagan ve Groenewegenin tek başına kaldığı, beş İtalyan sprinterin zafer için abandığı son metrelerde galip gelen isim Tim Merlier oldu.

Etabın öne çıkan anları

 

 

Maglia Rosa da herhangi bir değişiklik yok, en azından bir-iki etap daha Filippo Ganna taşıyacaktır mayoyu gururla.

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Emekli Giro şampiyonu Tom Dumoulinin 2017 yılında Oropa zirvesinde gerilerden gelip gözünü Maglia Rosaya diktiği topraklardayız…  Biella → Canale arasında pedallanacak üçüncü etap 190km uzunluğunda. 200 mt rakımdan başlayıp yine 200 mt rakımda bitecek etabın ilk 120 km’si düz bir profilde sele üzeri dinlenme şemlinde pedallanacak. Geriye kalan 70 km içindeki üç adet tırmanış dağların kralı için sıkı bir mücadele sunacak.

Ayıp olmasın diye konulan üç tırmanış da bacakların ısınması için… La Vuelta olaydı, ikinci etaptan itibaren dağlık etapları yaslamışlardı pelotona, ama burası Giro… Dağların hesabı son haftaya…

Her ne kadar sınıflandırılmamış olsa da son 15 km içinde iki küçük tepecik tek başına ya da ufak bir kaçışla aşılırsa toplu sprint bitişi yalan olabilir, ama peloton içinde zafere aç birçok sprinter pedal var ve takımları yarışı mutlaka etabın son tırmanışı Manera sonrası Canele dek kontrol edecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.