Giro2021 5. Etap: Modena → Cattolica, 174 km

Dünkü etapta neler oldu?

Etap kaçışa mı gidecek genel klasman iddialıları mı alacak derken Maglia Rosa da etapta bambaşka senaryolara sahne oldu ilk dağlık etap sonunda! Gironun ilk dağlık etabında, 187 km sonunda zafere uzanan isim UAE-Team Emirates takımının Amerikalı pedalı Joe Dombrowski!

Son 1 km

 

Colle Passerino zirvesinin ardındaki Sestola kentinde sona eren başndan sonuna dek yağmurun etkili olduğu zorlu etapta genel klasman iddialıları peloton içinde saklanmay ıtercih edince kalabalık bir kaçış grubu oluştu. 67 km kala kaçış grubundan geriye kalan üç savaşçı, Qquinten Hermans, Rrein Taaramae (Intermarché-Wanty-Gobert) ve Cchris Juul-Jensen (Team Bikeexchange) kaçış grubundan kaçarak liderliği aldılar. Hermans, Montemolino tırmanışında geriye düşmeye başlayınca Taaramae ve Juul-Jansen ikilisi arasında mayo ve etap zaferi anlaşması sessizce imzalansa da peşlerinden takibe başlayan Alessandro de Marchi, Joe Dombrowski, Nicolas Edet ve Louis Vervaeke bu anlaşmayı bozdu. Takipten Dombrowskinin temposu kaçışla aradaki farkı her kilometrede azaltırken kendi içlerinde de silkelenmeler olunca geriye kaçışın peşine düşen iki isim kaldı: de Marchi ve Dombrowski. Zaten bu ikili de günün ilk ikilisinin bozulan anlaşmasını kendi içlerinde yeniden hayata geçirdiler de Marchi için Maglia Rosa, Dombrowski için etap zaferi!

“Kolay, kolay bırakmam onu.” Egan Bernal

Colle Passerino tırmanışı başlayıp takibin kaçışın yerini aldığı an pelotonda ilk silkeleme atağı İtalyan Giulio Cicconeden gelse de İspanyol Mikel Landanın da söyleyecekleri vardı tabii ki. Takibe başlayan ikiliye elit peloton içinden cevap ancak Aleksandr Vlasovun öne çıkmasıyla Egan Bernal tarafından verilince etap Dombrowskiye, Maglia Rosa da Filippo FUannadan bir başka İtalyanın sırtına Alessandro de Marchiye geçti. Günün kaybedeni son tırmanışta tempoya tutunamayıp geriye düşen Joao Almedia olurken Remco Evenpoel, Simon Yates, Davide Formolo, Romain Bardet de 11 saniye sonra etabı bitirdi.

Etabın öne çıkan anları

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Bir dağlık bir düz, bir zirve, bir düz diye diye bu sene Giroyu bitireceğiz görünüyor: İki dağlık etap arasına sıkıştırılmış düz cetvelsi bir etap var karşımızda: Modena kentinden başlayıp Cattolica kıyılarında sona erecek etap bol bol Emilia-Romagna bölgesinin güzelliklerini sunacak ekran başındakilere.

 

Adriyatik kıyılarına uzandığımız 5. etabın uzunluğu 174 km ve dümdüz bir profile sahip. Anlamı da şu: Maglia Rosa ve isteklileri sele üzerinde dinlenecek, sprinter pedallar zafer açlıklarını giderecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.