Le Tour de France 2021 7. Etap: Vierzon → Le Creusot, 249km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Cav geri döndü!

Alplere doğru yol aldığımız geçiş etabının sonunda gülen isim Mark Cavendish! Deceuninck – Quick Step takımının 36 yaşındaki Büyük Britanyalı pedal Cavendish böylece 32. Tour de France zaferine uzanırken Eddy Merckx rekoruna 2 etap kaldı! Chappeu Cav!

Etabın öne çıkan anları

 

Mathieu van der Poel Sarı Mayoyu taşımayı sürdürürken takım arkadaşları Tim Merlier ve Jasper Philipsen için lead-out man görevini başarıyla yerine getirdi. Genel klasman favorilerinin günü sele üzerinde dinlenerek gride bıraktığı günde herkesin gözü cumartesi günü etap sonunda yüzleşilecek Tignes zirvesi tabii ki!

Bugünkü etapa gelelim…

Geçtiğimiz senelerde sıklıkla uğradığımız anakaranın ortası ve Massif Central bölgesini bu sene pas geçip uzun bir transfer etabı ile Alplere doğru uzanıyoruz.

#TdF2021 7. Etap: KAçış için çizilmiş bir profil var karşımızda.

Vierzon → Le Creusot kentleri arasında pedallanacak 249km uzunluğundaki 7. Etap inişli çıkışlı profili ile kaçışa zaferi adeta altın tepside sunuyor. Turun bu seneki en uzun etabını kabaca ikiye bölersek: İlk yarısı güle oynaya pedallanacak, ikinci yarısındaki sınıflandırılmış ikişer adet Cat3 ve Cat4 tırmanışlar bacakları Alplere hazırlayacaktır.

Pelotona yön verecek genel klasman takımları liderlerini tehdit etmeyen bir kaçış grubuna etabı memnuniyetle hediye edecektir.

 

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.