Vuelta a Andalucia 2015 3. etap: Motril → Alto de Hazallanas, 160 km (dağlık)

Andalucia ile birlikte aynı zamanda pedallanan Umman Bisiklet Turundaki tırmanıșları bir kenara bırakırsak çöl manzaralı dümdüz Arap Körfezi turlarında karşımıza çıka çıka viyadükler çıkmıştı, bir de yapay Hattâ Dam baraj yolu.

Neyseki Güney İspanyada pedallanan Vuelta a Andalucia’da ikinci günden itibaren tırmanış içeren etaplar bizleri selamladı da özlemimiz giderildi.

Motril → Alto de Hazallanas, 160 km arası pedallanacak 3. etap tırmanışla bitecek. Pedallar 18. km’den 50 km’ye dek sürekli kıvrım kıvrım tırmanacak. Burada Team SKY ve Tinkoff-Saxo pelotonu kontrol edecektir, kaçanlar ise yine bizdendir. Tırmanış sonrası 90 km’ye dek inişli çıkışlı bir profille devam eden etabın 92 km’sinde 2. kategoriden bir tırmanış var, sonrası ise etabın kabulu Alto de Hazallanas!

profile_stage_03

Etabın son 7 km’si birçok pedal için kırıcı olacaktır, zira eğim bir anda tansiyonu misali yükseliyor: %10 derken %15, %18 ve bitiyor.

stage_03_finish

Montril’den başlayıp Alto de Hazallanas tırmanılarak bitecek olan 160 km uzunluğundaki 3. etap bizlere Vuelta a Espana 2014’ün 16. ve 20. etaplarında izlediğimiz Contador ve Froome mücadelesini yeniden izletecek gibi. Team Sky ve Froome’un geçen seneyi boş, bomboş geçtiğini biliyoruz, haliyle zafere aç ve fazlasıyla muhtaçlar, özellikle de Froome’un Contador emekli olmadan önünde bir etap alması gerekiyor! Tinkoff-Saxo ise Caddede önceden şampiyonluk turu atan takım misali dolaşıyor. İkisi arasında yeni kedi – fare oyunu yaşanacaktır. Wilco Kelderman and Bauke Mollema’nın sürpriz atakları etabı almalarını sağlayabilir, ancak dünkü gibi yine İspanyollardan bir atak gelmez değil, zira anavatanlarında pedallıyorlar!

Etap profili: http://veloviewer.com/segments/5358826
3. Etap öncesi sıralı tam liste: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=150066
Vuelta a Andulicia hakkında her şey: http://www.steephill.tv/vuelta-a-andalucia-ruta-ciclista-del-sol/
3. etap ön incelemesi: http://www.c-cycling.com/sites/Ruta_del_Sol_2015_Preview.html#Stage3

Kazanan Alberto Contador!

Vuelta a Andalucia 2015 3. etap: Motril → Alto de Hazallanas arası pedallanan 160 km uzunluğundaki 3. etabı beklendiği üzere Alberto Contador (İSP, Tinkoff-Saxo) kazandı. İkinci Team SKY kaptanı Chris Froome (+19 sn) olurken üçüncü gelen ise AG2R la Mondiale takımından Romain Bardet (+1:42 sn) oldu.

Vuelta_a_ Andalucia_2015_stage_3_winner_Tinkoff_Saxo_Alberto_Contador

  • Etabın başından bitişine dek Tinkoff-Saxo gerçekten iyi çalıştı ve  son 10 km kala pelotonun liderliğini ele alarak super-domestique Jesus Hernandez ve Ivan Basso (İTA) takım lideri Contador’u çekmeye başladı.

  • Etabın bitmesine son 7,2 km kala Alberto takım arkadaşına adeta teşekkür ederek, bundan sonrası benim işim dedi ve tek başına tırmanmaya başladı.
  • Team SKY’dan Peter Kennaugh (etabı 6. bitirdi) takım lideri Chris Froome için gerçekten çok çalıştı, hatta kendisini Romain Bardet’in önüne siper etti diyebiliriz.

Vuelta_a_ Andalucia_2015_stage_3_Team_SKY_Chris_Froome

  • Alberto Contador bir ara vites büyütüp peloton ile ya da kendisini takip edenlere yaklaşık 40 saniye fark attı. Ancak bir başka vites büyüten Chris Froome 15 km/s ortalamayla kendisini takip ettiği için farkı 20-25 saniyeye indirdi k, etabı da Contador’un 19 saniye gerisinden bitirdi.
  • Alberto Contador’un Eylül 2014’ten beri idmanlar sırasında 1.8 kg verdiğini biliyoruz, bu yaramış olmalı ki kırıcı ve sert tırmanışların başladığı karlı Alto de Hazallanas zirvesine yaklaşana dek sürekle ayakta tırmandı.

Etap sonunda Alberto Contador genel klasman liderliğini korurken en yakın rakibi Chriss Froom ile arasında 27 saniye fark var.

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.