#TdF2023 16. Etap: Passy > Combloux, 22,4 km

Dinlenme günü sonrası pedallanacak bireysel zamana karşı etabının bitiş çizgisi, son 4 yıldır görmeye alıştığımız üzere zirveye çekilmiş: Cat 1 sınıfı bir tırmanış olan Combloux 6,4 km uzunluğunda ve 974 mt rakımda.

TDF2023, 16. Etabın profili 2016 yılı edisyonuna benzer; başı ve sonu biraz kırpılmış o kadar.

Bu sene Jura Dağları bölümünde, Alp Dağlarının İsviçre – Fransa arasında kalan kısımlar Le Tour 2016 edisyonu ise fazlaca benziyor: Bugünkü etapta TDF2016, 18. Etapla başlangıç ve bitiş dışında benzer profilde pedallanacak.

O gün 17 km uzunluğunda yokuş zamana karşı şeklinde pedallanan 18. Etapta genel klasman favorileri 31-32 dakika sınırında bitiş çizgisinden geçerken Chris Froome sahneye çıkana dek parkurda en iyi dereceyi Tom Dumoulin yapmıştı. Etaba en son çıkan marjinal faydaların efendisi Chris Froome sarı mayonun hakkını vererek Dumoulin’in 21 saniye önünde zafere uzanırken diğer favorilerde sarı mayodan bir o kadar uzaklaşıyordu.

 

TDF206 18. Etap Özeti

 

İki kısımdan oluşan tırmanışı aslında dün koca peloton başına geleceklerden tabii ki haberdar bir şekilde indiler afiyetle; yarın da güle pedallaya çıkacaklar…

Tırmanışın ilk kısmı Cote de Domancy tepesinin uzunluğu 2,8 km ve %8,5 ortalama eğime sahip; son 4 km ortalaması ise %10! Kısa ama oldukça sert bir tırmanış. 2016 yılında tüm peloton zamana karşı bisikletiyle etabı pedallamış olsa da bu sene farklı bir işleyiş görebiliriz: Domancy eteklerindeki ikinci zaman ölçüp kapısına dek zamana karşı bisikletleriyle gelip zirveye yine görmeye alıştığımız üzere tırmanışa özel bisikletlerle çıkılabilir.

 

Vingegaard ve Pogacar arasındaki farkın 10 saniye olduğunu hatırlatalım; günün sonunda Maillot Jaune sırt değiştirebilir ya da perçinlenebilir!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.