#TdF2023 19. Etap: Moirans-en-Montagne > Poligny, 172,8 km

Kaçış grubunun destan yazdığı etabın sonunda zafere, günün yorgunluğuna karşın kıl payı pedallayan isim Kasper Asgreen!

Kasperin hakkı, Jasperi yendi! Etabın 184,9 km olması işte bu yüznden önemli; düz hesap 185 km olsaydı, son 100 metrede kaçış dörtlüsü mutlaka yakalanacaktı!

Asgreenin ilk Le Tour zaferi!

 

Soudal – Quick Step takımına, kötü geçen bu sene için 28 yaşındaki Danimarkalı Asgreenin bu zaferi adeta can simidi! Zira, takım Jasper Philipsenin ambargo koyduğu sprint etaplarında istediğini bulamadığı gibi Julian Alaphilippe ile saman alevi ataklarla da istediğini bulamadı.

La Flamme Rouge

 

Pelotonun sakin bir gün geçirmek yerine kaçışa müdahale etmesi, kaçmaya çalışanları yakalaması derken en sonunda Kasper Asgreen (Soudal – Quick Step), Paskal Eenkhoorn (Lotto Dstny) ve Jonas Anrahamsen (Uno-X Pro Cycling Team) üçlüsünden oluşan cılız kaçış grubunu serbest bıraktı; ancak farklı sürekli 1 dakika dolayında kontrol ederek.

 

Günün orjinal kaçışı çoğalmadan önce…

 

Bu kontrol etme ve kaçışı hafife alma pelotona, dahası sprinter pedallarına güvenen takımlara pahalıya patladı: Zira 1 dakika mesafede gözetilen kaçışa Lotto Dstny takımından Paskal Eenkhoornun geriye çekilip takım arkadaşı Victor Campenaertsi bekledi ve dört kişilik kaçış grubu etabın kalanını adeta takım zamana karşı modunda pedallayarak son 250 metreye girdi.

18. Etabın son metreleri: Peloton ve kaçış aynı karede! Orta sprint atan isim Kasper Asgreen.

 

Son düzlükte sprint trenleri ve kaçış aynı karede görünürken acaba yakalanacaklar mı derken, Victor Campanaertsin üstün çabalarıyla kaçış %1 ihtimal dahi olsa yakalanmadan kazanmasını bildi! Campanaertsin çabası takım arkadaşı Paskal Eenkhoorn için olsa da kazanan isim Kasper Asgreen oldu!

 

“Yürek Hoplatan” Son 7 km

Etabın öne çıkan anları

 

Favorilerin yatacağını umduğumuz etapta tempo yüksek olsa da mayolarda bir değişiklik yok. Sarı, yeşil ve beyaz mayoların Parise dek sağ salim gelmeleri yeterli iken dağların kralı mayosu yarın ve 20. Etap sonunda sırt değiştirebilir.

 

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etapa bakalım

Dağları aşa aşa, yolları yakın ede ede pedallanacak hafif bir dağlık etap var karşımızda. Moirans-en-Montagne > Poligny arasında pedallanacak 19. Etap 172,8 km uzunluğunda, sert değil ama çok dalgalı bir etap.

Etap profiline bakınca rahatlıkla kaçışa yazabiliriz. Sınıflandırılmamış tepeciklerin fazlalığı kaçış için fırsat yaratacaktır. Favoriler yarın İsviçrenin yalçın dağlarında, hesaplaşmayı düşünürken sağ kalan sprinter pedallar ise Parise sağ salim varıp Royal Sprinte kendilerini saklamak isteyecektir. Zafer umududur kamçılayan kaçışı!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.