Giro d’italia 2024 8. Etap: Spoleto > Prati di Tivo, 152 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Adam kazandı! Yani Pogacar sadece yokuş zamana karşı etabını değil Giroyu kazandı.

 

Bundan sonra geriye kalan etapların son 3 km’sini izlemeniz yeterli, zira bugünkü baskın zaferi sonrası Pıgacar, genel klasmanda kendi altında sıralanan rakiperline 2:30 dakikadan fazla fark attı.

Ultimo Kilometro

 

Pogacarın varını yoğunu ortaya koyup ilk haftadan Maglia Rosa savaşını kazanacağını, bunun için de bugünkü bireysel yokuş zamana karşı etabını ilk kurşun bellediğini biliyorduk; asıl merak edilen Thomas, Martinez, O’Connor neler yapacaktı. Nitekim havlu attıklarını gördük.

Etabın öne çıkan anları

 

Etabın favorisi Filippo Ganna adeta herkesi süpüren bir performansla uzun bir süre hot seat yani fokurdayan koltukta otursa da Tadej Pogacar kendisine 17 saniye fark atarak etabı kazandı. Thomas 2 dakika, Martinez de 1:49 dakika gerisinde kalınca Pogacarın Maglia Rosa gerçeği bir başka bahara kaldı.

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etaba bakalım

Hesabın dağlarda görüleceği günlerin habercisi bir etap var karşımızda: Oropadan sonra ikinci zirve birişine ev sahipliği yapan 8. etabın biriş çizgisi 152 km’nin sonunda Prati di Tivo zirvesine çekilmiş.

 

Bacakların hala yangın yeri olmasına aldırış etmeden engebesi bol bir etap var pelotonun önünde: Çizmenin ortasına doğru ilerlerken Apenin Alplerinin eteğinden yola çıkıyoruz: Spoleto > Prati di Tivo arasında pedallanacak 8. Etap 152 km kısalığında olsa da konsantre tırmanışlar silsilesiyle genel klasmanda açılan farkları zelzeleyecek gibi.

Yine Pogacarın bildiği, tanıdığı bir tırmanış var: Tirreno-Adriatico 2021 de Adam Yates önünde kazanmıştı. Bugün de benzer bir senaryo olursa ilk haftadan Giro şampiyonunu ilan edebiliriz.

Günün son tırmanışı Prati di Tivo, yaklaşık 15 km uzunluğunda %8 prtalama eğimde Cat1 sınıfı bir tırmanış; kaçış zirvenin eteklerine fark yaratarak gelirse etabı kazanması için hiçbir neden yok; favoriler etabı kaçışa bırakırsa 300 mt rakımda birbirilerine atak yapıp zaman çalmaya çalışacaklardır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.