Tour de France 2024 21. Etap: Monaco > Nice, 33,7 km

Dünkü Etapta Nelet Olmuştu?

Kaçış, takip, karşı atak, liderlik, son 3 km, takipten atak, favorilerin gelmesi yakalaması ve zafer… 20. Etabın kısa özeti bu aslında ve daha kısası da: Etap başladı, Pogacar kazandı!

Geçen sene Paris-Nice de Col de la Couillole zirvesinde zafere pedallayan Pogacar neredeyse ezbere bildiği zirvenin sonunda kollarını kanat şeklinde iki yana ayırıp da bitiş çizgisinden geçerek bisiklet spor ve kültürüne gönül verenlerei selamlayarak hem beşinci etap zaferini hem de Le Tour 2024 şampiyonluğunu kutladı. Chappeu!   

La Flamme Rouge

Beklendiği gibi sırtında Polka Dot mayosu ile Richard Carapaz önderliğindeki kaçış grubu son 2 km’ye dek pedallasa da hem Remconun podyumun 2. basamağına yerleşmek için Vingegoyu dökmesi adına Mikel Landa tempo yaptıkça yaptı ve favoriler hariç herkes geriye düştü silkelendi; bir kişi hariç, o da Landa ile dördüncülük için mücadele eden Joao Almeida!

 

Landanın temposu sonrası Remconun atağı ne Pogacarı ne de Vİngeggardı silkeleyebilirken, asıl hamle Vingegodan geldi ve bu kez tutunamayan Remco oldu! Öndeki Carapaz ve Enric Mas kaçış ikilisini takibe başlayan ikili Vingegaard ve Pogacar tam gaz pedallayıp arayı hızlıca kapattı. Defansiz pedallayan Mas, yavaşlatınca kendisini Carapaz ne zaman ki Pogacar ve Vingegaard arkasında göründü Col de la Couillole zirvesine 2 km kala %7 eğime aldırmadan tam gaz kaşı atak yapıp fark açmaya çalıştı ama ikili yamyam kendisini yuttu.

Pogacar mı Vingegaard mı derken son 200 metrede Pogacar öne geçip kısa bir yokuş yukarı sprint atsa da Vingegaarddan bir kabulleniş sessizliğiyle herhangi bir cevap gelmedi ve Pogacar osn metrelerde pedal keserek bu seneki 5., kariyerindeki toplam 16. Le Tour etap zaferine pedalladı.

Etabın Öne Çıkan Anları

Yarınki Nice etabı öncesi Sarısı, Yeşili, Beyazı, Benekli mayosu, herkes birbirini tebrik etti diyebiliriz. Sıralama artık bu şekilde.

Sıralı Tam Liste

Bugünkü Etap

Monakodan başlayıp Nicede sona erecek son etap bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak. Tam ortasına cat 2 sınıfı bir tırmanış koyulan son etap 33,7 km uzunluğunda.

 

La Turbie zirvesine etap başlar başlamaz tırmanılacak, peşinden de ikinci ara ölçüm noktası olarak Col d’eze geçidi var Nice kentinbe doğru yol veren. Peşinden de güneşi doğruan kent Nicede zafer turu ve 21 günlük maceranın sona erişi…

Mayolar kesinleştiği için Remco, Vingego ve Pogi son bir etap zaferi için pedallayacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.