Giro d’Italia 2025 10. Etap: Lucca›Pisa, 28,6 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Ve şeytanın pedalı kırıldı! Uzun, upuzun bir zafersizlikten sonra Wout van Aert sonunda bir etap kazandı!

Isaac del Toro ile yaşanan dahası Carapazdan Bernale dek uzanan Güney Amerika liginde tek Avrupalı olarak verdiği mücadele sonrası zafere uzanan van Aert mental esaret zincirini de kırmış oldu! Kolay değil, dağ keçisi del Toronun son sektörde yaptığı atak olsun, son tırmanıştaki tempoyu arttırması olsun hepsine direnen ve cevap veren van Aert mini Strade Bianche etabını pedalının hakkıyla kazandı.

Son 1 km

181 km uzunluğundaki Bahar Klasiği kaçkını 9. etap Sienadan geçmenin şerefine tozlu yollarına buyur ederken zorluklarını da gösterdi: Tozun dumana karıştığı yollarda kazalar, mekanik sorunları, geride kalanlar, silkelenenler derken şaşırtıcı şekilde sanki bir dağ etabımışçasına favorilerin tümü Roglic dışında firesiz tamamladı.

 

Etabın öne çıkan anları

Etap Strade Bianche klasiğinden beş tozlu yol sektörü içeren etata ilk sektöre 67 km kala girildi; etabı kazanmaya istekli iki eski Strade Bianche şampiyonu Wout van Aert ve Tim Pidcockun başını çektiği favoriler grubu bu sekötürü sorunsuz geçse de 2. sektörde Roglic ve Pidcock kazaya karışınca kalan sağlar bizimdir diyen favoriler uzadı gitti. Bir nefes Pidcock öndekilere yetişse de Roglic geride kaldı. 46 km kala da lastik patlatınca iyice geride kaldı ve zamana karşı etabı öncesi Maglia Rosa mücadelesinde topu dikti şimdilik.

Şaşırtıcı olan bir performans da 2021 Giro şampiyonu Egan Bernalden geldi ki etabı neredeyse ilk 10 içinde bitiriyordu!

Sıralı tam liste

Diego Ulusi dün sırtına emaneten aldığı Maglia Rosayı bugün bir başka emanet sırta bıraktı: Maglia Rosa takım içi dinamiklerden çok emirlere bağlılığıyle bilinen UAE Emirates takımından Isaac del Toronun sırtında. 21 yaşındaki Meksikalı genç pedalJuan Ayuso liderliğinde Giroya gelen takımı için adeta sürpriz at oldu, Amerikalı Brandon McNulty ve peşinden Yates biraderlerden Adam da takımın ilk 10 içinde yer alan diğer isimleri. Takım içi dinamikler çok fazla ve taşların yerine oturacağı farklı beş etap daha var önümüzde.

2023 şampiyonu Primoz Roglic ciddi zaman kaybederken 7 sıra birden gerileyerek 10. sıraya düştü. İlk iki sıradaki del Torodan 2:25, Ayusodan da 1:12 dakika uzaklıkta şimdilik.

 

Bugünkü etap

Bu seneki Giroda, çizmeden pedallanacak ilk Bireysel Zamana Karşı etabı: 28,6 km uzunluğundaki etap Lucca kentinden başlayan etap ciddi br iniş sonrası Pisa meydanında sona erecek.

Son yıllarda görmeye alıştığımız tırmanışlı bireysel zamana karşı profillerden farklı olarak etapta Pisa düzlüklerine inen farklı bir iniş var: Toplam 4 firketeli bu yoldan TT bisikletleriyle ibmek farklı bir seyir sunacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.