La Vuelta a Espana 2023 21. ve de Kapanış Etabı: Madrid de Son Kaçış!

Madrid kentinni binalar arasında uzanan geniş bulvarlarında sona eren kapanış etabında Kaden Groves kimseye yar etmedi zaferini! Güçlü rakipleri Ganna, Evenepoel Denz önünde açık ara kazanarak üçüncü etap zaferine ulaştı, yeşil mayosunu taçlandırdı.

Üçüncü etap zaferi ile birlikte yeşil mayo teker farkıyla kazanıldı!

 

Remco Evenepoel, ne zaman ki Madrid tabelası göründü peloton içinden ok gibi fırlayarak öne atıldı ve neredeyse bir tur tek kişilik bir kaçışa başladı. Kendisini yakalayan Nico Denz, Filippo Ganna, Kaden Groves Madrid de atılan turlar boyunca kaçarak etap kazanma fırsatı yaratmak isteseler de 15 saniyeden fazla bir fazla açmayınca son tur Remco pedaldan ayağını çekti, peloton da heresi yakalamak için gaza yüklendi!

 

Remco çok çalışsa da etap zaferi için, Kaden Groves daha güçlü bacaklara sahipti.

 

 

Silkelenememiş bir Kaden Groves ve Filippo Ganna ile sprintte baş edemeyeceğini anlayan Remco son 500 metrede iyice yavaşlasa da atak yapıp kopmaya çalışmaktan da geri durmadı, ancak hem Ganna hem de Groves kendisinden oldukça güçlüydü ve Remconun bedava lead-out man görevini iyi değerlendiren Kaden Groves sırtındaki yeşil mayonun hakkını bir kez daha vererek etabı kazandı! Bu zaferle birlikte takım içinde gelecek sezon herkes yerinde kalırsa, Jasper Philipsen, Mathieu van der Poel ve Kaden Groves arasında sıkı bir sprinter mücadelesini göreceğiz!

 

El Ultimo Kilometro

 

 

Dağların Kralı Remco Evenepoel, La Roja Sepp Kuss, Beyaz Mayo Juan Ayuso ve en hızlı pedal Yeşil Mayo Kaden Groves!

 

Etabın başında adettendir mayo liderleri Sepp Kuss, Kaden Groves, Remco Evenepoel ve Juan Ayuso kol kola zafer pozları verip pedallarken bir sonraki zafer turu sırası 2023 sezonunu Anıtsal Klasikler hariç dolu dolu ve de rakipsiz geçiren üç büyük turu da tek bir sezonda üç farklı isimle kazanan Jumbo-Visma içindi.

 

Jumbo-Visma üç büyük turu da tek bir sezonda kazanmanın anısına, pembe, sarı ve kırmızı çizlilerle tamamlanmış, cezası neyse ödenerek, tabii önceden haber verdilerse başka, özel tasarlanan Colouring History 2023 temalı formalarla etaba başladı.

 

Madrid şehrinin geniş bulvarlarında atılacak son zafer turuna dek yarışmayı bir kenara bırakan pelotonda takım arabalarından bira ve şampanyalar elden ele uzatıldı, vedalaşmalar, sezon kapanışı, emeklilik, kutlamalar içinde pedalladı.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

21 günün sonunda Sepp Kuss, kazandığı 6. Etap sonrası elde ettiği zaman farkını avantaja çevirip 8. Etapta emanetçi Lenny Martinezin sırtından çekip aldığı Maillot Rojayı, diğer takımlardan çok kendi takım arkadaşları Jonas Vingegaard ve Primoz Roglicin ataklarına karşı kah zaman kaybederek, kah tutunarak Madride dek taşımasını bildi.

Domestiksin sen, domestik kal diyenlere inat, kariyerinin tam ortasında şampiyonluklar yaratmaktan kendi şampiyonluğuna… Sepp Kuss, La Vuelta a Espana 2023 şampiyonu!

 

Podyumu komple kapatan Hollandalı ekip Jumbo-Visma takım olarak muzaffer olsa da podyumun diğer iki basamağındaki Jonas Vingegaard ve Primoz Roglicin içleri soğumuş mudur bilemiyoruz. İkincinin iki kez Le Tour de France, üçüncünün de üç kez La Vuelta a Espana ve bir de Giro d’Italia kazanmışken, bu şampiyonluklarda emeğinin büyük olduğunu sürekli dile getirdikleri süper domestik Sepp Kussun arkasında kalmak tabii ki yeni bir rakibin kendi içlerinden çıkmasıyla garip hissettirmiştir. Ama bisikletin, sporun doğasında rekabet var ve fırsat kapısını görüp de aralayan tabii ki zafer yolunda pedallayacak. Bu kez, zafer yolu Sepp Kussun önünde aralandı.

 

 

Remco Evenepoel, dağların kralı mayosu ve son haftada yaptığı hatta son etabın son metrelerine dek devam ettirdiği ataklar, kaçışlar ve zaferlerle en mücadeleci sporcu ödülüne layık görülürken, pek parlak bir yarış pedallamasa da Juan Ayuso da beyaz mayo klasmanını lider tamamladı.

 

Bütün mayo liderleri kardeştir!

 

Kaden Groves için fazla bir şey yazmaya gerek yok, üç etap zaferinin yanı sıra ilk iki hafta tüm ara sprint kapılarında puanları kimselere kaptırmazken, son hafta dağların arasındaki sprint kapılarındaki puanları kah kendisi, kah takım arkadaşlarıyla organize olarak Remco Evenepoel tehdidinden koruyarak yeşil mayoyu kazandı.

 

Sıralı Tam Liste

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.