#Giro2023 1. Etap: Fossacesia → Ortona, 18.4km [ITT]

Klasikler, tozlu yollar, parke taşlar, soğuk, yağmur, çamur ve tek günlük zaferlerden bacakları açan haftalık yarışlar derken geldi her pedalın pembe rüyası, 11 ayın sultanı: Giro d’Italia!

 

Anakaranın ortasından başlayan Giro, kuzeyde karmaşık sayılara nispet yaparcasına dolana dolana Tirolden Öztzala, çizmenin kalbine yol alacak.

 

Çizmenin bu sene güneyine uğramadan pedallanacak Giro d’italia da 21 etap boyunca yol alınacak

  • mesafe 3490km,
  • gökyüzüne yakın olacağımız en yüksek nokta 2469 metrede yer alan Col du Grand Saint-Bernard
  • 51400mt irtifa kazanımı
  • 2 dinlenme günü
  • 3 kıran kırana bireysel zamana karşı
  • 7 dağlık etap yer alıyor.

Madonna del Ghisallo pelotonu koruyup kutsasın. Amen.

 

Gelelim açılış etabına

Adriyatik kıyılarındayız… 18,4 km uzunluğundaki açılış etabı bir zamana karşı mücadelesi şeklinde planlanmış Fossacesia marinasından Ortonaya dek uzanan etap kıyıdan kıyıdan pedallanırken bize de ekran başından her şey dahil tatil planları yapmak düşer.

Giro d'Italia 2023, 1. Etap: Hernerede dümdüz bir profil görüyorsanız bilin ki ya bireysel zamana karşıdır ya da sele üzeri transfer günü.

Giro d’Italia 2023, 1. Etap: Hernerede dümdüz bir profil görüyorsanız bilin ki ya bireysel zamana karşıdır ya da sele üzeri transfer günü.

 

Etabın ilk 17 km’si düzlük, yakıcı bir Akdeniz güneşi eşlik ederken pedallara son kilemetrelerde zorlayıcı olmayacak bir sınıfsız tırmanış var, hepsi bu.

Günün sonunda Maglia Rosa en hızlı pedalın sırtında olacak, bu isim tahminen INEOS Grenadiers takımının İtalyan pedalı Filippo “Top” Ganna olacak ki, kendisi 2020 ve 21 yıllarında bireysel zamana karşı dünya sampiyonuydu ve aynı yıllar Giro da etap üzerine etap kazanmıştı.

Bu sene Giro da bir bireysel zamana karşı dünya şampiyonu yok, mayo sahibi Tobias Foss ne yazık ki Covid-19 pozitif çıkınca kadro dışı kaldı. Bireysel zamana karşı mücadelesinde neredeyse bir dünya şampiyonu kadar kuvvetli pedallayan ve bu seneki Gironun da favorisi Primoz Roglic (Jumbo Visma) ve Remco Evenepoel (Soudal – Quick Step) Maglia Rosayı bu kadar erken sırtlarında taşıyıp da takımlarını daha ilk haftadan yormak istemeyecektir. Bu yüzden Maglia Rosa en hızlı pedalın sırtında konar göçer bir hafta geçirecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.