#Giro100 7. Etap: Castrovillari → Alberobello, 224 km

Bahar klasiklerini andıran 6. etap sonrası anakaranın doğu kıyılarına uzanıyoruz: Castrovillari kasabasından çizmenin topuğundaki güzellik, Unesco Dünya Mirası kapsamındaki evleriyle meşhur Alberobello kasabası arasında pedallanacak 7. etap 224 km uzunluğunda. 

Herhangi bir sürpriz beklemeyin, zira gün sprinter pedalların günü; 4 etap kazanan kaçış gruplarını sahneden alalım lütfen.

İnişli çıkışlı bir profile sahip etap sadece uzun, Cat4 sınıfı tek tırmanışı dışında herhangi bir sürpriz sona sahne olmayacak gibi, en azından 3. etap da kağıt üzerinde öyle görünürken Sardinya Adasının güneydoğu kıyılarının hakimi rüzgarların pelotonu zorlamasını fırsat bilen Quick-Step Floors takımı akıl dolu taktiksel atağıyla zafere uzanmıştı; bugün de neden öyle olmasın? Tabii ki bunlar senaryo, zira bitiş çizgisine ev sahipliği yapan Alberobello kasabası kıyıdan bir hayli içerde ve peloton deniz kıyısını etabın yarısında geride bırakacak.

Kısacası etap boyunca favoriler ve peloton sprint trenleri güçlü takımlar haricinde günü aktif dinlenerek geçirecektir.

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.