#Giro100 8. Etap: Molfetta → Peschici, 189 km

Son elli metresinde sıkı bir sprint mücadelesi dışında oldukça sıkıcı geçen 224 km uzunluğundaki 7. etap Caleb Ewan’ın zaferiyle sona ermesiyle birlikte yüzümüzü Adriyatik Denizine doğru çeviriyoruz: 8. etapla birlikte karşımızda tekrar bahar klasikleri tadında bir etap var.

8. etabın başı düz, kıçı dalgalı, tıpkı sessiz görünen Adriyatik Denizi gibi.

Çizmenin topuğundan Adriyatik Denizi Kıyılarına uzanıyoruz: Molfetta → Peschici kıyıları arasında pedallanacak 8. etap 189 km uzunluğunda. Etap profiline bakacak olursak, sonda göreceğimizi başta söyleyelim: Son 200 metrenin eğimi %12! Çok canlar yanacak çok!

 

İsim tanıdık gelse de (Fransa ve İtalya arasındaki doğal sınırı oluşturan Colle dell’Agnello) bu geçit o geçit değil: Etabın ilk tırmanışı Monte Sant’Angelo dağı Maglia Azzurra için mücadele edenlerin ataklarıyla şenlenecektir.

Molfetta kentinden 83. km’ye, yani günün ilk tırmanışı Monte Sant’Angelo dağına dek peloton adeta turistik bir gezi yapacak, yol düz, dümdüz! 9,5 km uzunluğundaki Monte Sant’Angelo tırmanışı Cat2 sınıfında ve ortalama eğimi de %6 civarı, dağların kralı mayosu için savaşanlar kaçış grubunda yer alacaktır. 100 km’de zirve ile işi biten peloton inişe geçibce karşısında çıkan porfil biraz dalgalı, Cat3 sınıfı tırmanışı (Coppa Santa Tecla) aştıktan sonra etap sonuna doğru pedallayacak.

 

Son 5 km’de favoriler yara alırsa daha da toparlarlar mı göreceğiz; zira karşımızda geçen seneden bir Nibali örneği var

Etabın son 5 km’sinde heyecan yükselecek; genel klasman favorilerini takımları iyi koruyup kollamalı, öne taşımalı. Çünkü 150 mt rakımdan deniz kıyısına 3 km iniş var, peşinden de düzlük. Her ne kadar kaçış için uygun bir düzlük gibi görünse de bu zaferi getirecek bir zaman farkı yaratmaya uygun değil; çünkü son 1500 metrenin ortalama eğimi %6′ olsa da son 200 metre ertesi günün menüsündeki Blockhous zirvesi öncesi bacakların acı toplamasına yetecek bir eğime sahip: %12!

Yeniden tekrarlamakta fayda var: Sprinter pedalları sahneden iki günlüğüne alıyoruz, bu birinci gün… Kaçış kalabalık olur ve döküle döküle buraya dek gelirse şansı zor, fark yaratmaları gerek; asıl mücadele son 1 km içinde genel klasman favorileri arasında olacak. Ancak Team SKY ekolü mücadele etme bekle ve gör geçerli olursa Etna Yanardağında gördüğümüz gibi silik bir etap sonu izleyebiliriz.

Eğlendir bizi ya Giro!

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.