#Giro100 12. Etap: Forlì → Reggio Emilia, 234 km

Dağları şimdilik, 16. etaba dek geride bırakıp çıkışlı inişli, bitiş çizgileri düzlüklere uzanan etaplara, bakalım; tabii bu duruma en çok son beş gündür dağlık olsun, zamana karşı olsun etaplarda canı çıkan sprinter pedallar sevinecektir.

1. Etap profilinde sınıflandırılmış iki tırmanış da olmasa Forlì → Reggio Emilia arası dümdüz bir çizgi olacakmış. Geçiş etabı neticede, peloton dinlensin dinlenebildiği kadar.

 

Çizmenin kuzeyine, Alplere doğru uzanan yolculuğumuz ülkenin orta kesiminden geçiyor: Emilia-Romagna bölgesindeyiz, gerçi tam olarak Apenin Sıradağlarını aşabilmiş değil peloton. Forlì → Reggio Emilia kentleri arasında pedallanacak olan 12. etap 234 km uzunluğuyla Giro’nun en uzun etabı. Uzunluğu ise bir geçiş etabı olması tabii ki, genel klasmana kaza olmadıktan sonra etkisi sıfır olacaktır.

Zirvesinden 111. km’de geçilecek günün ikinci tırmanışı Cat3 sınıfından Valico Appenninico geçidi ya da tüneli, Apenin Sıradağlarını aşan, geride kaldıktan sonra peloton Reggio Emilia kentine dek inişe geçecek ancak son 10 km o kadar da kolay kolma değil: trafik düzenlemeleri ve sağa sola dönüşler sprint trenlerinin işini zorlaştıracaktır.

Etabın profilinden önce haritasına bakıldığında Forlì → Reggio Emilia kentleri arasının aslında 243 km etmeyeceği açıkça görülüyor, Bologna kentine uğramadan güneybatıya doğru kıvrılmasının nedeni de Maglia Azzurra, dağların kralı mayosunun boş geçilmemesi. Etap sınıflandırılmış iki tırmanışı sonrası düz, dümdüz. Ancak trafik düzenlemeleriyle, ada, yaya geçidi, sağ ve sola dönüşler, dolu sprint düzlüğüne uzanan son 10 km trenlerin oluşmasını engelleyecektir.

Kısacası klasik ama upuzun bir geçiş ve aktif dinlenme etabı var karşımızda, dağ tırmanıp ardından zamana karşı pedallayan yorgun bacakların dinlenmesi, Blockhaus ve Apenin Dağlarında düşenlerin yaralarını sarması dileğiyle.

Dünkü etaptaki gibi kaçanlar, takip edenler, yakalananlar olacaktır, ama zafere aç sprint takımları uzun soluklu bir kaçışa izin vermeyecektir.

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.