Giro2021 4. Etap: Piacenza → Sestola, 186km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Her ne kadar pist sprinter pedallara ayrıldı desek de etkili olan yağmur kaçışın oyununu devam ettirip zaferle taçlandırmasına yardım etti. Ardennes klasiklerinden Amstel Gold Race yarışının sonuna benzeyen 190 km uzunluğundaki 3. etabın sonunda zafere uzanan isim Taco van der Hoorn!

Son 1 km

 

Günün kaçış grubundan geriye kalan, dahası bitiş çizgisine 8.8 km kala kaçışa karşı atak yapıp liderliği ele alan Taco van der Hoorn cayır cayır yansa da bacakları zafere pedallamasını bildi! Çok değil bitiş çizgisi bir 100 metre öteye çekilmiş olsaydı neredeyse yakalanacaktı; zira peloton sadece 4 saniye sonra etabı bitirdi ki, zafere aç pedallar ardından bir sel gibiydi.

Hollandalı pedal Taco için bu zafer son derece anlamlı: Çünkü, kendisi beş ay önce sözleşmesiz kaldığı için bisiklet sporunu neredeyse bırakmayı düşünüyordu, ta ki Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux kendisini takıma katana dek… Ve bugün kendisi büyük turların en güzelinde bir etap kazandı! Azim hiç bir zaman ölmez!

Etabın öne çıkan anları

 

Günün sonunda genel klasmanda sıralama aynı olsa da Maglia Rosayı olabildiğince fazla gün taşımak isteyen Filippo Ganna ara sprint kapılarındaki bonus süreleri toplayarak farkı 6 saniye daha geliştirdi.

Etap ve Genel Klasman Sıralaması

 

Gelelim bugünkü etaba

Adriyatik kıyılarına şöyle bir bakıp çizmenin güneyine doğru inerken Po Ovasını geride bırakıyoruz. 4. etapla birlikte Giro gerçek yüzünü göstermeye başlıyor: PiacenzaSestola kentleri arasında pedallanacak 4. etap 186 km uzunluğunda. Karşımızda Gironun ilk dağlık etabı olsa da bitiş çizgisi tam zirvede değil; ancak son tırmanış Colle Passerino bile genel klasman iddialılarının Maglia Rosa için saldırması için yeterli olacaktır.

Etabın ilk yarısı düz, kalanı ise sürekli bir in-çık şeklinde ilerlerken son 100 km içinde 2 adet Cat3, bir de Cat2 sınıfı tırmanış var ki, sonuncusu zaten bitiş çizgisine 2.5 km kala zirvesinden geçilecek Colle Passerino… Maglia Rosa isteklisi genel klasman favorileri %10 ortalama eğime sahip bu 4 km uzunluğundaki dağ geçidinde yarınki sele üzerin aktif dinlenme gününü düşünüp atak yapacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.