Giro2021, 6. Etap: Grotte di Frasassi → Ascoli Piceno (San Giacomo), 150 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Kağıt üzerinde kolay dediğimiz ModenaCattolica kentleri arasında pedallanan, Adriyatik kıyılarında sona eren 177 km uzunluğundaki etapta yaşanan kazalar gerek pelotonun gerekse genel klasman iddialısı Mikel Landa ve Pavel Sivakovun canını yaktı.
Etap beklendiği gibi yeter bu kadar kaçtığınız diyen pelotonun son 10 km içinde kalan kaçakları da yutmasıyla sprint bitişine sahne oldu: Lotto-Soudal takımının Avusturalyalı sprinter pedalı Caleb Ewan zafere uzandı!
Son 1 km

Etap sonuçları ve Genel Klasman Sıralaması

20 km içinde sıklıkla trafik adalarıyla bozulup şehir içine girdikçe artak keskin dönüşler yüzünden etabın Emilia-Romagna bölgesinden Adriyatik Kıyılarına bir ok gibi uzanan dümdüz profili hiç de kolay olmadığını gösterdi: Takımlar çalışmış olsa da önde etap zaferi için çılgınlar gibi pedallayan üç kaçağı yakalamak adına tempo sürekli yükseldi ve kazalar da kaçınılmaz oldu… Önce Pavel Sivakov 16 k kala, sonra Mikel Landa ve dünkü etabın galibi JJoe Dombrowski 4.3 km kala kaza yaparak ciddi zaman kaybettiler.
Kaçış anı

Gelelim bugünkü etaba…
Huzurlarınızda Giro d’Italia 2021 edisyonunun ilk zirve bitişine ev sahipliği yapacak etabı: 150 km uzunluğundaki 6. etap Grotte di Frasassi komününden başlayan etap peşpeşe geçilecek Cat2 sınıfı tırmanış ve peşinden derinlemesine bir serbest düşüş sonrası San Giacomo zirvesinde sona erecek.


Zirvesel bitişe konu 4. etabın son 5 kilometresi içinde nasıl bir güç gösterisi ve diş gösterme yaşandığını görmüşken, ilk hafta içinde kırıcı sayılabilecek bir zirve bitişiyle etabı kapatacak genel klasman iddialıları. Sprinter pedalların grupettoya katılacağı etap başlar başlamaz istikrarlı bir yükselişle eğimleri sürekli arttırıp 78. km’de zirveye ulaşacak: Merhaba diyeceğimiz Forca di Gualdo 1496 mt rakıma konuşlu, geçip gittikten sonra bir de 1536 mt rakımdaki ikizine, ayıp olmasın diye 12 km sonra merhaba diyeceğiz: Forca di Presta.


Sonrası sonsuzluk ve ötesi misali 43 km uzunluğunda bir serbest düşüş… Ta ki, 133. km’ye dek. İner inmez peşinden 15 km uzunluğunda bir kanatlanıș: San Giacomo zirvesine uzanan yolun eğimi ortalama %6, ardı ise pırıl pırıl Adriyatik Denizi ve ötesi Maglia Rosa.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.