Giro2021 9. Etap: Castel di Sangro → Campo Felice (Rocca di Cambio), 160 km

Giro d’Italia 2021 de ilk haftanın kraliçe etabına (aslında ara kraliçe mi demeli?) geçmeden önce kaçışın hükmedip zaferle taçlandırdığı 8. etaba bakalım…
Dünkü etapta neler olmuştu?
Baştan sona kaçış için çizilmiş demiştik Guardia Sanframondi tepeciğinde sona eren 173 km uzunulğundaki 8. etap için; nitekim peloton ilk yarısında izin vermese de daha fazla kontrol edemeyince kaçışları kerhen de olsa izin verdi ve kaçış aldı yürüdü zafere doğru!
Son 1 km


Fernando Gavirianın bile kaçışa girdiği günün sonunda Guardia Sanframondi tırmanışında kaçış içinden peşpeşe karşı ataklar gelse de sağlı sollu Cofidis takımının 25 yaşındaki genç Fransız pedalı Victor Lafay zafere uzanmasını bildi. Bu kendisinin ilk Grand Tour, takımının da 11 yıl sonra gelen ilk Giro etap zaferi.
Etabın öne çıkan anları


Genel klasman iddialıları ve domastiklerinden oluşan elit peloton ise birlikte geçse de bitiş çizgisinden ortam gergin, sürekli tetikteydiler. Belli ki, kozlar yarınki etaba saklandı. Maglia Rosa hâlâ Attila Valterinin sırtında!


Gelelim bugünkü etaba
Dinlenme günü öncesinde karşımızda ara sprint kapısı misali mini bir kraliçe etap var: Güney İtalyada, Apenin Dağlarındayız, bu sefer ki etap bir hayli zorlu… Apenin Dağlarında hayat bulan Sangro nehrinin kıyısından köşesinden Castel di Sangro komününden başlayan etap 160 km boyunca birbirinden zorlu beş dağ geçidini takip edip Campo Felice kayak merkezinde sona eriyor.

Giro2021 9. Etap: İlk 40 km rafine ve kuvvetli bir kaçışın oluşması için müsait; dünkü etapta yaşananları görmek olası ama genel klasman için aynı şeyi söylemek zor.

Abruzzo bölgesinin sırtını dağlara, ovalara ve nehirlere yaslamış L’Aquila sınırları içindeki etapta biri bitiş çizgisine ev sahipliği yapan beş tırmanış var: 800 mt rakımda başlayan etabın zorluğu tam üç kez 500 mt rakıma dek inilip yeniden 1000-1500 mt rakıma çıkılması ki, bu dört kere çık, dört kere in, beşincisinde, bölgenin kayak merkezi Campo Feliceye tam geldik dediğin anda neredeyse 2 km uzunluğunda asfaltlanmamış, bozuk toprak yolda sürüp bitiş çizgisine pedalla… Gelecek zorlu etapların adeta bir habercisi!


Dün bitiş çizgisini birlikte, ama tetikte, gözeterek geçen genel klasman iddialıları bugün son tırmanışta kardeşi kardeşe düşüren miras paylaşımı misali dinlenme günü öncesi Maglia Rosayı giyinmek için birbirilerini silkelemeye uğraşacaktır.

Gün kılıçların çekileceği gün! Özellikle 11. etap öncesi zaman farkı yaratmak için atakları göreceğiz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.