Tour de France Femmes 2023, 4. Etap: Cahors > Rodez, 177,5 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

147.2 km uzunluğundaki 3. Etabın sonunda kaçış destanı yerine dramı izledik: Etabın sonundaki 200 metrelik fazlalık Julie van de Veldeyi zaferden etti!

 

3. Etap çok değil 200 metre daha kısa olsaydı etap zaferi için Julie van de Veldeyi konuşuyor olacaktık.

 

3. Etap, toplu sprinte açık olsa da kağıt üzerinde kaçışın zaferi için uygun şartları da taşıyordu. 58 km kala pelotondan kaçan Julie van de Valde ne kadar kaçarsa kaçsın, 200 mt kala bitişe vitesi büyütüp de pedallayan peloton tarafından yakalandı. Toplu sprint mücadelesine kazanan isim Lorena Wiebes!

 

Tour de France Femmes 2023, 3. Etap sonu: Sırtında Avrupa Şampiyonluk Mayosu ile Lorena Wiebes, kariyerindeki ilk Le TOur etap zaferine pedallarken, başarısında takım arkadaşı Lotte Kopeckynin payı büyük.

La Flamme Rouge

 

Son 25 km kala Julie van de Velve ile Peloton arasındaki fark 2 dakika olsa da kuyruk rüzgarını iyi değerlendiren Peloton SD Worx Protime takımının sıkı çalışması ile farkı 15 km’de 30 saniyeye dek düşürdü. 

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

3 km kapısı geçildiğinde fark hâlâ 30 saniye civarındayken, acaba etabı kazanacak mı Julia van de Velde derken peloton önünde SD Worx Protime takımının sarı mayoyu taşıyan lideri Lotte Kopecky tempoyu yükseltti ve tek kişilik gösteri sona erdi: Julie van de Valde için hüsran, Lorena Wiebes için zafer! 

Tour de France Femmes 2023, 3. Etap: Günün Fotoğrafı

Sıralı Tam Liste

 

Kaçışını zaferle taçlandıramamış olsa da Julie van de Valde, Polka Dot Mayoyu sırtına geçirdi. Son düzlükte çok çalışan Lotte Kopecky bonus saniyeleri sektirmeden toplayarak sarı ve yeşil mayoyu koruyup takım arkadaşına da etap kazandırmış oldu.

 

 

Bugünkü etabı inceleyelim

Güneye doğru inerken bugünkü durağımız Rodez. Erkekler edisyonunda birçok kez başlangıç ve bitiş çizgisine ev sahipliği yapan kent, bu kez Tour de France Femmes pelotonunu ağırlayacak.

Tour de Femmes 2023, 3. Etap Profili için düz başlayıp havalanıyor diyebiliriz.

Uzun bir gün pelotonu bekliyor: 177,5 km ile bu senenin en uzun etabını kabaca ikiye bölersek, ilk 80 km boyunca üç günlük yorgunluğu sele üzerinde dinlenerek geçirecek peloton. İkinci yarısı için aynı şeyi söylemek mümkün değil, zira son 70 km başlı başına bir etap olabilecek zorlukta.

Ufak tefek tarla arası, dere kenarı tırmanışları içeren 50 km geride kalır kalmaz etabın son 47 km’si sürekli bir çık-in, çık-in şeklide. Peş peşe tırmanılacak üç dağ geçidinin sonuncusu Cote de Lavernhe 2,2 km olmasına karşın %8 eğimde, bu zorluğun ardında ise Rodez kentine çekilen bitiş çizgisi var. Akıllı bir atak açılış etabının sonunda gördüğümüz gibi bir zafer de getirebilir, dün izlediğimiz gibi son metrelerde bir hüsranda!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.