Tour de France 2024 1. Etap: Firenze > Rimini, 206 km

Sarı Tutku Fransa Bisiklet Turu, Le Tour de France 111. kez huzurlarınızda!

 

Le Grand Départ bu kez İtalyanın Floransa kentinden başlarken, ilk üç etap Sarı Karavan İtalyanın kuzeyinden Fransa sınırına doğru ilerleyecek. 

 

 

Le Tour için geri sayım başlamışken yer gök basılı, görsel ve sosyal medya iki isme kilitlenmiş durumda: Başında Giro şampiyonluk tacı ile Tadej Pogacar ve de sırtında Bask turundan kalma ağrı ve acılarla son şampiyoun Jonas Vingegaard. Remco ve Roglici dikkate alan henüz yok…  Remco iyi de takımı genel klasman için hâlâ hazır değil. Peki Rogla? 3 La Vuelta, 1 de Giro şampiyonu yeni takımıyla tek eksiğini Le Tour zaferi kazanmak için burada… Pogacar Giro & Tour dublesi, üzerine belki La Vuelta, yemezse dünya şampiyonluğu, gökkuşağı mayo denemek isterken Vingego kırık kol ve kanatlarıyla ünvanını korumak isteyecek. İçleirnden en tutukulu isim Primoz Roglic ise üç büyük turu da kazanan son kişi olmak için mücadele edecek. Remco mu? Düşlerinde özgür dünya henüz yirmi dört yaşında…

 

 

 

La Grande Boucle tarihte ilk kez komşu İtalyadan başlayacak; yer yer İtalya ile doğal sınırı paylaştıkalrı noktalarda oaslaşmış olsalar da Grand Depart hiç italyada başlamamıştı. Rönesansın doğduğu topraklardan Floransadan başlayacak 206 km uzunluğundaki açılış etabı çıkışlı inişli, bakarken göz yoran bir profilde ilerleyip Adriyatik kıyılarının güzel şehri Rimini de sona erecek.

 

TDF2024 1. Etap Profili: Sprinter pedallar üzgün.

Jonas Vingegaardın şampiuonluğu ile sona eren geçen senenin açılış etabına, Bilbao, benzer bir gün var karşımızda: Toplam 7 tırmanış (4 adet Cat 3, kalanı Cat 2) içeren etap sprinter pedalalrı üzen bir profilde. Genel klasman favorilerinin sakin ama dengeli, yol kaptanlarının da ayık ve dikkatli, kuvvetli ve de tırmanabilen sprinter pedalların hevesli, kalan herkesin TOur de Caravan havasında pedallayacağı bir etap olacak. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.