La Vuelta a Espana 2023 11. Etap: Lerma > La Laguna Negra.Vinuesa, 163,5 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Valladolid kentinde pedallanan bireysel zamana karşı etabında kazanan isim Filippo Ganna! Sırtında İtalyan şampiyonluk mayosu ile yanına iki isim dışında kimseyi yaklaştırmayan Top Ganna, bu zaferle kötü bir La Vuelta geçiren umutsuz takımı INEOS Grenadierse biraz umut vermiş oldu.

La Vuelta a Espana 2023, 10. Etabı kazanan Filippo Gannanın şimdi tek eksiği La Tour da bir etap kazanmak. Kazandığı an üçler kulübüne girmiş olacak!

 

Filippo Ganna, 25,8km uzunluğundaki zamana karşı etabını neredeyse 56km/s ortalama hız ile, 27:39 dk sürede lider pedallarken kendisine yakın iki isimden Remco Evenepoel +16 sn, Primoz Roglic de +36 sn ile takip etti.

El Eltimo Kilometro

 

Etabın öne çıkan anları

 

Diğer favorilerin de iyi bir mücadele pedalladığı günün sonunda Sepp Kuss, 17 saniye kaybetse de Maglia Rojayı korumasını bildi. Remco Evenepoel 3, Primoz Roglic de 4. sıraya yükselirken Vingegaard hala 7. sırada.

 

Sırtında bireysel zamana karşı dünya şampiyonluk mayosu ile etaba başlayan Remco Evenepoel varını yoğunu ortaya koysa da lokomotifin vücut bulmuş hali Filippo Gannayı ki, kendisi de 2020 ve 21 yıllarının dünya şampiyonu, geçemedi, ama Roglicten zaman çalmayı başardı.

 

Zorlu 2. Hafta açılışında hesabın görüleceği dağlar öncesi Genel Klasman ilk 10 sıralaması şekillendi diyebiliriz. Remco, Roglic, Vingegaard, Ayuso, Almeida beşlisi uygun pedallarla bir birilerini takip etse de bu uyum 11, 13 ve 14. Etaplarda bozulacaktır.

 

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etabı incelersek…

Dinlenme günü sonra bireysel zamana karşı etabında teke tek mücadele eden pedallar yarın bir nebze olsun dinlenecektir: tabii son tırmanışı saymazsak!

La Vuelta a Burgos haftalık turundan aşina olduğumuz Lerma kentinden başlayan 11. etap 163,5 km sonunda, kah düz, kah tırmanarak La Laguna Negra zirvesinde sona erecek.

 

La Vuelta a Espana 2023 11. Etap Profili. Dün yorulan bacakalr son tırmanışa dek dinlenecektir.

 

Etap profili düz görünse de dalgalı, peloton için kendi temposunda dinlene dinlene pedallayacaktır. Ancak deniz seviyesinden 800 metre yükseklikte başlayan etap fark ettirmeden 1150 mt rakıma dek çıkıyor ki, aralarda sınıflandırılmamış ufak tefek tepecikler de cabası.

Günün ana yemeği ise La Laguna Negra: Ama öncesinde eteklerinde, etabın 145. km’sinde geçilecek ara siprint kapısı ve bonus saniyeler var. Peşinden de ara vermeden zirveye uzanan tırmanış başlıyor. Pelotonu 1700 metreden selamlayacak 6,5 km uzunluğundaki La Laguna Negra, kara lagün tırmanışının orralama eğimi %7 civarında olsa da son metreleri can yakacak denli sert.

En son 2020 yılında pelotonu ağırlayan La Laguna Negra zirvesinde yokuş yukarı sprint mücadelesinde Dan Martin, Richard Carapaz ve Primoz Roglici maglup etmişti. Kaçıştan geriye kalan son isim Clement Champoussin 1 km kapısından geçilirken genel klasman favorilerince yakalanmış, zirve bitişine doğru Sepp Kussun tempo ve yalancı atakları tempoyu arttımış, son 200 mt kala da karşı atak yapan Dan Martin, takip eden Richard Carapaz ve Roglic ikilisinin önünde etabı kazanmıştı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.