#Vuelta2017 14. Etap: Écija → Sierra de la Pandera, 175 km

175 km uzunluğundaki etap tabii ki zirvede bitiyor! La Vuelta ise söz konusu olan sırtınızı bulutlara yaslayacaksınız demektir! Artık deniz kıyısını geride bıraktığımıza göre bulutlara yaslanmış dağlarda peş peşe iki etap boyunca genel klasman hesabını görebiliriz. 

 

14. Etap profili: Etabı kaçış filan alırsa çok şanslı saysın kendisini!

Écija → Sierra de la Pandera kentleri arasında pedallanacak 14. etap 175 km uzunluğunda. Etap profilini baktığımızda, tamam sonundaki zirve dışında, sürekli bir iniş çıkış görüyoruz; kısacası son tırmanışa dek dalgalı bir profil var karşımızda. Kim kaçarsa kaçsın günün son hesaplaşması tabii ki etap sonuna ev sahipliği yapan 12 km uzunluğu ve ortalama %7.3 eğimiyle Sierra de la Pandera zirvesinde yaşanacak.

 

Günün sonu Sierra de la Pandera zirvesi… 12 km uzunluğundaki zirve 1830 mt rakıma konuşlu, ancak alınacak irtifa 880 mt.

Genel klasman favorilerinin tabii ki atak yapması bizi ekran başına kilitleyecek ancak Froome ve Team SKY 3 dakika geride olmasına karşın hâlâ ve hâlâ potansiyel tehlike arz eden tecrübeli ve de emekli İspanyol şampiyon Alberto Contador’u pasifize etmek için pedallarından geleni yapacaktır. Ancak asıl atak bugün değil de 130 km uzunluğundaki 15. etapta olacak gibi, zira bugün yapılan atak yarını tehlikeye atacaktır!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.