La Vuelta a Espana 2023 12. Etap: Ólvega > Zaragoza, 151 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Kaçış destanına şahit olduğumuz, çok çalışanın değil doğru zamanda atak yapıp kopup gidenin kazandığını gördüğümüz 11. Etabın sonunda zafere uzanan isim Jesus Herrada! 

La Vuelta a Espana 2023, 11. Etapla birlikte Jesus Herrada kariyerindeki ikinci La Vuelta etap zaferine uzandı.

 

El Ultimo Kilometro

 

Öncesi zamana karşı mücadelesi olan 11. Etapta beklendiği gibi favoriler yarışın tüm kontrolünü kaçışa verince sakin bir gün izledik.

26 kişiden oluşan devasa kaçış pelotonla arasında sürekli 5 dakikaya varan ve de aşan fark oluşturunca kimin kazanacağına dair bahisler açıldı! INEOS Grenadiers takımından Geraint Thomas ve dünkü etabı kazanan Filippo Gannanın etap zaferi için atlı adeta bir araba sürücü donuna girip kamçı üzerine kamçı şaklatıp yağız atları kişnettiği kaçış grubunda istediklerini bulamadılar.

 

 

Zira Ganna ne kadar çabalasa da etabı Geraint Thomasın bacaklarındaki derman belirleyecekti ki, profesyonel kariyerinde Geirant “Big G” Thomasın kaçışa girip ya da tek başına kaçıp da etap kovaladığı, kazandığı değil, nadir hatta görülmemiş bir durum iken oynadıkları oyunda kozları hiçe sayıldı: Önce Jonathan Klever Caicedo (EF Education-Easypost) atağı, sonrasında Jesus herradanın etabı kazandıran karşı atağına hiçbir cevap veremeyen Thomas, Filippo Gannanın emeklerini hiçe saydı.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Herrada sevinmiş, soğumuş ropörtaj için diğer forma liderlerini beklerken 5 dakika geriden gelen favorilerden oluşan pelotonun öüne geçen Soudal-Quick Step takımı tırmanışı tamamı ile nötralize edince Maglia Roja için beklenen ataklar da yaşanmadı; herkes kendi formasını koruyarak Col de Tourmalet eteklerine dek pedallayacaktır.

 

Sıralı Tam Liste

 

11. Etabın özeti: Kaçanlar çabalarken zafer için, peloton ve grupetto yata yata günü devirdi.

 

Bugünkü Etabı İnceleyelim…

Tourmalet gezisi öncesi son dinlenme tesisine hoş geldiniz!

Dün yorulan bacaklar yarını düşüneceği için favoriler için dinlenme iddiasında bir gün var karşımızda. Akdenizin İspanya kıyılarını döven kısmı Balear Denizini selamlayarak pedalladığımız günler geride kalırken yine, yeniden Pirenelere doğru yola çıkıyoruz.

Ólvega kasabasından başlayan 12. Etap dağların eteğinden, ulusal parkların içinden geçerek 151 km sonunda Zaragoza kentinde sona erecek.

La Vuelta a Espana 2023, 12. Etap Profili: Son derece iddiasız, sprintter pedallar dışında herkes yatacak.

İddiasız bir profile sahip transfer etabında zafere sevdalı spirnter pedallar ve takımları çalışırken kalan herkes başta yarın ve sonraki iki etabı düşüneceği için dinlenmelerine bakacaktır.

En hızlı olan kazansın!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.