Tour de France 2024 5. Etap: Saint-Jean-de-Maurienne > Saint Vulbas 177,4 km

Dünkü Etapta Neler Oldu?

Pogacar!

Galiber geçidine son 700 metre kala yaptığı atağa yeniden sadece Vingegaard cevap verse de tutunamadı; ne zirveye doğru çıkarken ne de eteklerine doğru inerken! Zaferin adı da Sarı Mayonun adı da Tadej Pogacar!

 

Baştan sona UAE Emirates takımının kontrol ettiği etapta bilerek izin verilen kaçış grubuna Galiber geçidi tırmanılmaya başladığında siz artık çekilin geri denildi ve kaçıştan kimse kalmayıınca tempo yükseltildi, favoriler silkelendi…

La Flamme Rouge

 

van Aert, Jorgensen gibi domesiklerinin erken havlu attığı Galiber tırmanışında Vingegaardla birlikte Roglic, bugün sarı mayoyu taşıyan Richard Carapaz Emiratesin temposuyla yapayalnız kaldılar; Remco hariç diyeceğiz ama onun da yol kaptanı Mikel Landa da neye hizmet kime çalıştı anlamadık!

Pogacarın tırmanış atağına zamanında cevap verse de Vingegaard, Poginin ikinci silkelemesine cevap veremedi ve Galiberden Vollorie ovasına doğru Pogacar adeta kanat takım uçtu! Pogacar risk alarak inerken Bask turunda yaşadığı kaza yüzünden olsa gerek Vingegaard oldukça temkinli inerken fark açıldıkça açıldı.

 

Bir diğer temkinli inen pedal da Remco Evenepoel idi; kendisi Pogacarın atağına geç cevap vermiş olsa da inişte yakalamak yerinde peinden gelen Roglic, Ayuso ekibine yakalanmayı ve son düzlükte bonus saniyelerden kalanı almayı tercih etti.

Günün kazananı Pogacar, kaybedenleri de zamana karşı etabına dek Vingegaard ve Roglic oldu. Remconun iyi göründüğü etapta ki, kendisi 2600 mt yükseklikte sıklıkla yarışmıyor, zamana karşı etabına kendisini sakladığı belliydi. Saman altından su yürüten bir diğer isim ise Juan Ayuso ve takımdaşı Almeida ki, ikisi de Pogacara çalışmamak için yemin değil sözleşmesel işler yapmış adamlar!

 

4. Etapta Maillot Jaune sırtına geçiren kim olursa olsun zamana karşı etabında iyi bir mücadele ortaya koyarsa 14. Etaba dek mayoyu korur demiştik; mayo Pogacar da, 14. etaba dek diğerleri zor alır gibi.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etaba Bakalım

İtalyadan Fransaya geçmek kolay geğil; haliyle Col du Galiber de fena şişkinlik yaratınca pelotonda midenin, pardon bacakların rahatlatılması gerek: 177,4 km uzunluğundaki 5. etap için aktif dinlenme günü diyebiliriz.

 

Peloton GÜney Alplerden yola çıkıp Rhone Vadisinin içine doğru pedallayacak. Aziz Vulbas kasabasında sona erecek etapta Biniam Girmayın zafere pedallağı 3. Etapta yaşananları görebiliriz: Favorilerin etabı sprint trenlerine kontrollü bir şekilde bırakmasını yani. Favoriler sandalyeye, sprinter pedallar piste lütfen!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.